Vacanta la Mangalia

Prin luna martie imi amintesc ca am cautat asiduu oferte pentru vacanta de vara de anul acesta. Visam la o saptamana in Grecia la inceput de vara, cu copiii dar si cu parintii care-mi dau mereu o mana de ajutor, astfel incat sa simt cu adevarat ca ma relaxez. Cateva zile am cerut oferte la agentiile de turism, am citit foarte mult despre Zakynthos, insula in care imi doream sa ajungem, insa am fost dezamagita sa aflu ca hotelurile cele mai bune, potrivite pentru copii mici nu mai aveau locuri disponibile. Faptul ca Melania doar ce incepea diversificarea la inceputul verii, iar tatal meu avea ceva probleme de sanatate m-au facut sa renunt la ideea de a mai pleca cu totii din tara, facandu-mi o promisiune ca vara viitoare ma voi ocupa mai din timp de rezervari si vom merge atunci in Zakynthos.

Asa ca m-am orientat catre taramuri autohtone pentru vacanta la mare de anul acesta. Mie-mi place mult zona Navodari – Hanul Piratilor, insa asta este destinatia de weekend, in fiecare vara venim aici de cateva ori deoarece este plaja la care ajung cel mai usor atunci cand vin la Medgidia la ai mei. Imi doream un loc cu o plaja curata, dar unde sa-mi fie usor sa cumpar mancare si sa-i gatesc Melaniei. Si uite asa m-am oprit la Mangalia, unde am inchiriat un apartament aproape de mare. Aveam amintiri frumoase aici de cand eram mica si veneam la festivalul Callatis si s-a dovedit a fi un loc foarte bun de venit cu copii mici. In zilele mai innorate ne-am putut plimba pe faleza, din port pana in Saturn.

Otilia s-a simtit foarte bine la plaja, facand castele de nisip si intrand cu mine in apa.

Surpriza placuta a fost temperatura apei, buna pentru inotat. Imi amintesc ca anul trecut pe vremea asta nu puteam sa intru nici cu picioarele macar. Chiar daca am prins probabil cea mai ploioasa perioasa a verii, am petrecut aici noua zile frumoase si ma bucur ca am ales aceasta statiune.

Am reusit aici sa recuperez usor cu somnul. Imi amintesc o dimineata ploioasa, in care m-am bucurat asa mult ca nu putem merge la plaja, le-am dat fetelor sa manance si m-am culcat la loc pentru inca doua ore.

Am terminat de citit o carte care mi-a placut foarte mult, Trei saptamani in Himalaya, jurnalul de calatorie scris de Marius Chivu.

https://www.instagram.com/p/BkiFLjylMKT/?taken-by=ivonique

La intoarcere, mi-am depasit o limita, aceea de a conduce pe autostrada. Pentru multa lume, asta este probabil banal, insa mie mi-e teama de viteza si-mi spuneam ca probabil niciodata nu voi conduce pe vreo autostrada. Plecand din Mangalia cu parintii mei si cu copiii si fiind singura care ar fi putut conduce, practic nu am avut de ales si mi-am invins frica. Asa ca vacanta la Mangalia s-a incheiat pentru mine intr-o nota glorioasa. In august voi reveni aici cu intreaga familie. Voi unde mergeti in vacanta vara aceasta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.