Pregatirea pentru gradinita

A mai ramas doar o luna pana cand Otilia va incepe gradinita si desi am ales gradinita inca din primavara si ar fi fost suficient timp sa ma obisnuiesc ca fetita mea va sta cateva ore in fiecare zi departe de mine, acum ca se apropie data de incepere eu sunt cea care are emotii.

Am ales sa inceapa intr-o luna de vara la recomandarea medicului pediatru, dar si pentru ca sunt mai putini copii care vin in luna august la gradinita, fiind perioada concediilor, astfel acomodarea sper sa fie mai usoara.

Cum o pregatesc eu pentru aceasta etapa importanta din viata ei:

  • vorbim despre ce se va intampla la gradinita mereu intr-o nota pozitiva
  • periodic am vizitat gradinita, ea avand ocazia sa o cunoasca pe doamna educatoare si pe viitorii colegi.
  • in fiecare seara inainte de culcare, una dintre cartile pe care i-o citesc este despre gradinita

Preferata ei este Povestea gentutei rosii de Lucia Muntean, care i-a placut din prima. Am gasit aceasta carte disponibila in reteaua Bookster. De la Biblioteca Metropolitana am imprumutat Bobita si Buburuza la gradinita si o carte din seria Pixi pe aceeasi tema. Exista si in cartea Impreuna scrisa de Ioana Chicet Macoveiciuc un capitol dedicat gradinitei apreciat de Otilia. Am mai cautat The Book of First Experiences – Going to school, considerata potrivita si pentru adaptarea la gradinita.

Pana aici cred ca stam bine, as vrea doar sa nu-i transmit emotiile mele. Prima data cand am mers in vizita la gradinita, iar ea a plecat de mana cu doamna educatoare sa se joace cu copiii, inima a inceput sa-mi bata cu putere si mai aveam putin si incepeam sa plang. Ea insa s-a jucat cateva ore bune, refuzand sa plecam acasa pana cand s-a terminat programul si a vazut plecand si ultimul copil. Asta mi-a dat sperante ca va fi bine si ca adaptarea va fi usoara. Pana atunci ne mai bucuram de vacanta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.