Recomandari de octombrie

Compot de gutui, castane si ghinde, frunze cazatoare multicolore – toamna e cu adevarat inedita alaturi de un copil de doi ani. Luna acesta as vrea sa ma odihnesc cat de mult pot, dar in acelasi timp imi doresc si sa ies prin oras.

Mai jos gasiti cateva recomandari, cu ultimele decoperiri.

De citit:

  • Inocentii de Ioana Parvulescu. Scriitoarea m-a impresionat inca de cand i-am citit povestea in Casele vietilor noastre despre care am scris aici.¬†¬†Cand am vazut acest titlu propus pentru discutie intr-un club de carte mi-am dat seama ca trebuie sa fie un roman foarte bun si chiar asa a fost. Mi l-am procurat rapid de la Bookster si nu am putut sa-l mai las din mana pana nu l-am terminat. Stilul atat de personal al Ioanei Parvulescu m-a cucerit iremediabil. Pe alocuri amuzanta (mi s-a intamplat sa rad de anumite lucruri de una singura chiar la mult timp dupa ce am citit capitolul respectiv), pe alocuri trista, pentru mine a fost o lectura minunata. Romanul te face sa vrei sa vizitezi Brasovul pas cu pas, sa-i descoperi toate cladirile istorice. Mi-a parut rau cand am terminat-o de citit.
  • Pazitoarea tainei de Kate Morton. Una dintre scriitoarele mele favorite nu m-a dezamagit nici de aceasta data cu o poveste despre secrete de familie, asa cum ne-a obisnuit. Te face sa-ti doresti sa afli mai multe despre istoria familiei tale. M-am plimbat inca o data cu ochii mintii prin Londra in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial si m-am minunat de rasturnarile de situatie si de finalul neasteptat. Recomand acest roman, precum si celelalte titluri semnate de Kate Morton.

De vazut:

  • O piesa de teatru: Totul este relativ – o comedie cu Constantin Cotimanis si Catrinel Dumitrescu la Teatrul Notarra, mi s-a parut foarte potrivita pentru o seara de sambata. Vad ca se mai joaca diseara si pe 29 octombrie, iar bilete se pot cumpara si online de pe site-ul teatrului.
  • Filme:
    • Febra LalelelorAnca il mentionase in seria ei de recomandari de week-end si mi-am dat seama imediat ca in urma cu ceva timp chiar vazusem trailerul si mi s-a parut interesant. Nu retinusem insa cand apare in cinema. Mi-a placut cum a fost redata Olanda in perioada Renasterii, iar povestea m-a tinut cu sufletul la gura.
    • Victoria & Abdul – fiind pasionata de istorie si mereu dornica sa aflu mai multe despre domnia Reginei Victoria, mi-am dorit sa vad acest film de cum am auzit de el. A fost chiar interesant.

In cinematografele Cinema City exista o promotie lunea conform careia la plata unui bilet cu puncte StarBT se acorda un bilet gratuit. Daca aveti un card Star de la Banca Transilvania si minim 23 de lei in puncte, puteti primi in schimbul lor 2 bilete la cinema.

Voi ce filme bune ati vazut in ultimul timp?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.