Elixirul dragostei la Opera Comica pentru Copii

Ultima oara cand am scris pe blog povesteam cum stau departe de toate aspectele materiale ce tin de Craciun. Nici cu sarbatorile lunii februarie, Valentine’s Day si Dragobete nu ma las mai prejos. Singurul derapaj in materie de cadouri pentru asa o ocazie a fost in liceu, cand am gasit prin zestrea de croitorie a mamei catifea rosie si m-am apucat sa cos pe ascuns o inimioara perna. Ba mai mult, tot in secret m-am dus la o cunoscuta a mamei sa brodeze ceva pe ea. Gandindu-ma acum la acel episod, parca nici nu-mi vine sa cred ca am facut eu asta.

In relatia cu Florin, cand se pune problema de a merge undeva in doi, eu de obicei ma intreb daca nu putem cumva sa luam si copiii. Asa ca mare mi-a fost bucuria cand am primit invitatia de a participa in familie la avanpremiera spectacolului Elixirul dragostei la Opera Comica pentru copii, in cadrul programului Micii Jurnalisti, care a avut loc chiar de Dragobete.

Aceasta opera in doua acte a avut premiera in 1832. Nu am citit nimic inainte despre poveste, insa dupa primele 15 minute, dupa ce am facut cunostinta cu personajele am intrebat-o pe Otilia cu cine si-ar dori sa ramana Adina, fata frumoasa si bogata, soprana in rolul principal. Optiunile pareau sa fie sergentul Belcore si taranul Nemorino. Otiliei i s-a parut prea devreme ca sa-si formeze o opinie, eu insa i-am soptit ca mi-as dori sa ramana cu taranul. Surprizele s-au tinut lant, cadrele militare conduse de Belcore au venit pe scena pe un tobogan, spre amuzamentul copiilor, iar caruselul pus pe scena rotativa, impreuna cu efectele multimedia au creat un decor desavarsit. Vanzatorul de potiuni, Dulcamara coboara pe scena din balon, element ce a fost folosit de mai multe ori pe parcursul spectacolului, actiunea petrecandu-se atat pe Pamant, cat si in cosmos. Mi-au luat ochii si combinatiile de culori ale costumelor. Militarii au fost imbracati in galben si mov. Sergentul Belcore a fost Fang Shuang pe care am avut ocazia sa-l vad si sa-l ascult acum un an si jumatate in Carmen si Toreadorul. Costumul care mi-a placut cel mai mult a fost cel al Adinei (Oana Serban), gandindu-ma la aparitia ei oare cum mi-ar sta si mie cu o astfel de fusta si cu ce s-ar potrivi din garderoba mea. Gianetta, prietena Adinei si a doua soprana a fost imbracata in galben si turcoaz, animand scena. Mi-a placut cat de dinamic a fost totul, dar si interactiv, la un moment dat Nemorino vine printre spectatori si ii intreaba pe copii daca l-au vazut pe doctor (Dulcamara este doar un sarlatan care vinde vin pe post de potiune milaculoasa, insa e vazut ca magician si chiar ca doctor). Am apreciat si miscarea scenica, momentele in care unul din personaje punea o intrebare iar ceilalti actionau ca un ecou sau amplificau emotia momentului prin gruparile care se formau pe scena.

Dupa spectacol am mers cu fetele intr-un tur prin spatele scenei si apoi la o conferinta de presa Micii Jurnalisti.

Am aflat aici ca scenograful a inceput sa lucreze la acest proiect din noiembrie, iar in acel moment se hotarase data premierei si care sunt artistii care vor face parte din el. Pentru fiecare rol sunt cate trei artisti interpreti alesi, astfel incat fiecare spectacol are un farmec aparte, avand o alta combinatie de artisti.

Pe langa desfasurarea de forte care se vede pe scena: interpretii vocali, corul, copiii care au absolvit programul “School of Musical” la Opera Comica, mai sunt cei pe care doar ii auzim precum orchestra muzicala sau cei a caror munca permit ca magia sa se intample: regizorul, scenograful, dirijorul si echipa tehnica. Noi o sa ne amintim mereu de Dragobetele din 2023 si Elixirul Dragostei la Opera Comica. Nu am spus care este povestea din spatele aparitiei dinozaurilor, va las sa descoperiti singuri.

Am rugat-o si pe Otilia sa scrie un gand despre spectacol si mi-a lasat un biletel cu urmatoarele: ” Am fost la opera si am vazut niste oameni cu pantaloni bufanti. Mi s-a parut amuzant cand au aparut dinozaurii“.

Mai multe detalii despre spectacol sunt disponibile aici. Vad ca exista reprezentatii atat sambata cat si duminica in primele weekenduri ale lunii martie.

1 thought on “Elixirul dragostei la Opera Comica pentru Copii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.