Manifest pentru Craciun

Sunt multe de facut prin Bucuresti luna aceasta. Parca mai repede ca oricand numaratoarea inversa pana la Craciun a inceput de pe la mijlocul lunii noiembrie. Magazinele sunt pline cu decoratiuni, haine de Craciun si propuneri de cadouri. Eu probabil sunt cea mai Grinch la capitolul asta, pentru ca nu agreez atata tam tam si consumerism. Am un singur pulover de Craciun, cumparat acu mai bine de 8 ani, de la raionul de copii din Primark din Londra. Nu imi voi cumpara altul prea curand. Decoratiunile de Craciun le am tot asa de foarte multi ani, unele chiar mostenite de la Medgidia de cand eram eu mica. Nu voi cumpara luna aceasta nimic din ceea ce nu am nevoie, in materie de lucruri. Mi-am propus sa investesc in schimb in mai multe experiente. Deoarece am ales sa raman in Bucuresti zilele acestea, pentru ca nu-mi imaginez un loc mai bun unde sa ma relaxez in aceasta perioada decat acasa, mi-am dorit sa avem o experienta memorabila in familie. Pentru a intra in atmosfera de iarna am mers sa vedem spectacolul de balet Spargatorul de nuci la Opera Comica pentru Copii. M-am simtit tare recunoascatoare ca am ajuns la reprezentatie din mai multe motive:

  • cererea a fost foarte mare si multe spectacole OCC se joaca luna aceasta cu casa inchisa; sambata am avut noroc sa mai gasesc bilete online, asa ca le-am cumparat pe loc
  • duminica insa Melania a avut mai multe episoade de febra si mi-a fost teama ca nu vom reusi sa ajungem azi la spectacol

Nu ne-am incumetat sa petrecem timp pe afara ca sa nu se agraveze simptomele fetelor (intre timp au si racit putin) astfel incat sa ne putem bucura de Spargatorul de nuci. Ca de fiecare data la un spectacol marca OCC, totul a fost la superlativ. Am apreciat ca a fost interactiv (piticul Barca-Cot a intrebat publicul tot felul de detalii din poveste), ca a avut multe elemente neasteptate, decorurile multimedia care nu se limitau la scena, dar si ca a avut o durata optima de 60-70 de minute. Melania rezista cu greu pe scaun, incepand sa execute si ea miscari de balet. Am venit acasa si le-am mai citit o data povestea Spargatorul de nuci la culcare. Ne-am bucurat sa recunoastem impreuna momente transpuse in balet.

Dupa spectacol am mai dat o tura pe la Targul Poveste de Craciun din curtea Operei Comice pentru Copii. Melania a vrut in carusel si amandoua s-au dat cu sania pe derdelus. Daca nu ar fi fost asa tarziu si frig mai stateam la derdelus pentru ca au fost foarte incantate.

Targul s-a deschis vinerea trecuta si atunci am intrat cu fetele si pe patinoar.

Otilia spera sa fie la fel de usor pe patine ca si cu rolele, insa si-a dat seama ca mai are de exersat.

Targul este deschis pana pe 29 decembrie si ii asteapta pe cei mici cu multe atractii. Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Am petrecut o seara tare frumoasa intr-un loc de suflet pentru mine si familia mea. Si trebuie sa marchez in calendar si victoria de a-l convinge pe Florin sa ne limitam la impodobirea bradului din fata casei, fara a sacrifica unul pentru interior. Craciunul asta se anunta pe sufletul meu. Chiar daca in jurul meu lucrurile o iau razna pe alocuri voi avea grija sa-mi respect valorile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.