Cartile citite in iunie si iulie

Cum vara aceasta am fost destul de mult timp pe drumuri, iar fetele au fost in vacanta, am petrecut mai mult timp cu ele in detrimentul lecturii. Pe oriunde am fost am avut insa mereu o carte pe noptiera pentru a citi cateva pagini dupa ce adormeau ele. Am respectat planul de lectura din luna mai, citind cartile pe care le aveam imprumutate de la Bookster.

Eleganta ariciului – Muriel Barbery

Autoarea acestui roman este profesoara de filozofie, iar lucrul acesta s-a vazut din plin. Mi-a placut insa cum este scrisa si m-a cucerit dupa ce mi-am dat seama de unde provine numele. Singurele personaje care m-au convins au fost portareasa – doamna Michel si noul vecin, japonezul Kakuro Ozu intre care se leaga o frumoasa prietenie. Nu mi-a placut deloc finalul, parca tocmai cand lucrurile incepeau sa se aranjeze are loc o tragedie. Aceasta va fi cartea lunii august ce se va discuta la sfarsitul lunii in cadrul Clubul Parintilor Pre(a)ocupati De Lectura.

Sarmul discret al intestinului – Jiulia Enders

Am vazut aceasta carte recomandata la Diana Cosmin si m-a captivat inca din primele pagini, aducand lumina asupra modului cum functioneaza organismul. Am aflat lucruri noi intr-o maniera amuzanta, mi-am explicat anumite chestiuni si am apreciat ca desi a fost scrisa de un medic nu este dedicata comunitatii medicale ci publicului larg.

Revolutia iubirii – Gaspar Gyorgy

Il urmaresc de ceva vreme prin interviuri si articole online pe acest psiholog si psihoterapeut, iar sinceritatea cu care a scris aceasta carte, faptul ca a dezvaluit detalii personale i-a dat un farmec aparte. Lectura aceasta m-a facut sa apreciez mai mult ceea ce am, dar mi-a dat si ocazia sa fac o introspectie pe tema tiparului mei relational.

Mindset – Carol Dweck

Aceasta carte a fost recomandata in cadrul unei conferinte online, iar persoana care a recomandat-o a spus ca a ajutat-o sa aiba rezultate mai bune la serviciu, relatii mai apropiate cu copiii si cu sotul. Mi-am notat titlul si uite ca dupa cateva luni i-a venit randul sa fie citita. Am urmarit si prezentarile Ted ale lui Carol Dweck si mi-a placut mult o idee, care m-ar fi ajutat sa o aud atunci cand eram adolescenta si imi era teama de cum va evolua viata mea in viitor. Ideea consta in a face copiii sa inteleaga ca nu au obtinut anumite lucruri in acel moment si ca nu le-au realizat inca, insa cu munca si perseverenta orice poate fi realizat. Cu lectura am ajuns abia pe la jumatatea cartii si s-a pus accentul pana acum pe tipurile de mentalitate: rigida si flexibila, avantajele cu care vine cea din urma si ce se poate face pentru a o adopta. Anumite idei se repeta de mai multe ori in cadrul cartii, insa pana acum este o lectura placuta.

Atat am apucat eu sa citesc pana acum in aceasta vara. E timpul sa adun recomandari pentru lecturile toamnei. Ia sa vedem, ce ati mai citit interesant?

2 thoughts on “Cartile citite in iunie si iulie

  1. Cat de mult ma bucur ca mi-ai recomandat si mie cele 2 care m-au fermecat inca de la inceput: Revolutia iubirii si sarmul discret al intestinului (pe care inca o citeam la frontala azi-noapte in tren). Foarte multe informatii relevante care te ajuta sa te descoperi mai bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.