Topul plajelor din Romania vizitate in aceasta vara

Luna aceasta am ales sa lucrez cateva saptamani aproape de mare si am avut ocazia sa experientez mai multe plaje. Mai jos este topul preferintelor mele pe baza descoperirilor de pana acum.

  1. Plaja Nomad

Am descoperit aceasta plaja datorita prietenilor nostri care au ajuns aici si ne-au invitat si pe noi. Este situata intre Petromidia Navodari si Corbu. Un loc linistit, unde poti asculta valurile marii, iar copiii se pot juca in voie. Mi-a amintit de vizita la Gura Portitei, deoarece numai acolo am vazut atat de multe tipuri de scoici si de melci de apa. Asta poate si pentru ca face parte din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii. Este un cadru natural superb. Am observat aici cu fetele mai multe bancuri de pesti. Un ajuns pana acum de doua ori, am apreciat ca dispune si de o parcare mare foarte aproape de plaja, dar si de un loc de joaca numai cu elemente din lemn care le-a incantat pe fete.

  1. Plaja Neversea

Abia asteptam sa ma intorc aici vara aceasta, fiind surprinsa placut de acest loc si sezonul trecut. Am obervat ca o parte din decoruri s-au schimbat, insa atmosfera de vacanta a ramas. Am fost aici si in weekend si in timpul saptamanii. In weekend a fost problematic sa gasim loc de parcare, cred ca ne-am invartit mai bine de un sfert de ora pentru asta. In timpul saptamanii este mult mai liber, gasind loc de parcare imediat. Un singur lucru a fost mai neplacut: muzica de la terasa alaturata era prea tare. Am remarcat asta in doua seri diferite.

  1. Plaja Agigea

Am ajuns aici pentru prima data anul acesta intr-o sambata dupa-amiaza. M-am bucurat sa gasesc plaja goala, mai era o singura familie. Suprafata este totusi destul de mica. Fetele au fost incantate de locul de joaca invecinat. Nu mi-au placut pieterele prezente la intrarea in mare.

  1. Plaja Jupiter

Am ajuns pe plaja hotelului California intr-o duminica dimineata si mi s-a parut cam aglomerat. Un alt dezavantaj – erau foarte multe pietre in apa ceea ce facea intrarea in mare foarte incomoda. Am gasit o fasie de nisip pe care sa putem inainta si apa mi s-a parut curata, insa ar fi fost mai usor daca nu erau pietre deloc. Mai multe casute pentru copii le-au dat prilej de joaca fetelor, aici fiind singurul loc unde au socializat si cu alti copii de pe plaja, in afara de cei ai prietenilor nostri. Animatorii hotelului le propuneau copiilor jocuri, tuturor celor prezenti pe plaja, nu doar celor cazati la hotel. Asta a fost un plus. Mergand la o plaja mai indepartata a ales sa facem o excursie de o zi cu plaja de dimineata si dupa-amiaza, ocupand orele in care nu e recomandata expunerea la soare cu o masa la restaurant, un muzeu si o plimbare. La restaurant am ales sa mergem pe langa plaja, insa apoi am dat o fuga la Mangalia care este la doar 5 kilometri. Nostalgia verilor din copilarie cand veneam cu ai mei la Festivalul Callatis, dar si a primei veri cu doi copii cand am petrecut aici aproape 3 saptamani m-a napadit.

Am avut ocazia sa creez noi amintiri, aratandu-le fetelor Farul Genovez si vizitand Muzeul de Marina.

Tablou care mi-a atras atentia la Muzeul de Marina din Mangalia
  1. Plaja Navodari

Aceasta plaja a devenit tot mai aglomerata in fiecare an si asta din cauza constructiilor masive din ultimii ani care au adus un numar mult prea mare de turisti noi. Am fost dezamagita de aglomeratie, de mizerie si de faptul ca apa era murdara, incat am zis ca nu mai revenim aici. Eu n-as fi venit deloc, speriata de epidemia de enterocolit despre care am tot citit, insa la insistenta sotului am poposit pentru vreo doua ore intr-o seara. Fiind in timpul saptamanii am gasit loc de parcare usor, insa asta nu compenseaza pentru toate celelalte dezavantaje.

Acestea sunt plajele pe unde m-au purtat pasii vara aceasta. Sunt curioasa, voi ce locuri interesante ati descoperit la mare in Romania?

1 thought on “Topul plajelor din Romania vizitate in aceasta vara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.