Trei piese de teatru de vazut

Intr-o viata anterioara, cand inca nu aveam copii, principala distractie de weekend era teatrul. Eram mereu la curent cu ce se joaca si pe unde, ma bucuram din plin de fiecare piesa vazuta. Odata cu aparitia Otiliei, iesirile la teatru s-au rarit considerabil. Fix acum doi ani ma plangeam aici pe blog de raritatea evenimentelor culturale din viata mea. Lucrurile ar putea sa stea mai bine acum, chiar daca am trecut de atunci la statutul de mama 2.0. Cum parintii mei stau acum langa mine, as putea sa ies mult mai mult in oras, insa de multe ori nu simt nevoia. As vrea sa va povestesc cate ceva despre ultimele piese de teatru pe care le-am vazut, in ideea ca poate va fac cu ochiul si va tenteaza sa le vedeti.

  • Trei generatii la Teatrul Odeon. Am ales piesa aceasta din doua motive: pentru ca se joaca in Sala Majestic pentru care eu am o slabiciune si pentru ca mi-am dorit sa o vad pe scena pe Rodica Mandache. Fiecare aparitie pe scena a actritei s-a lasat cu hohote de ras din sala, tare as vrea sa o revad in roluri mai mari. Acum vreo doi ani ascultam zilnic Smart FM, fiind acasa cu Otilia, iar dialogurile dintre ea si Marius Manole m-au facut sa o indragesc si sa o apreciez si ca om, nu doar ca actor de film sau de teatru. Pe scurt, subiectul piesei ‘Trei generatii’ este urmatorul: o familie bine situata dintr-un oras de provincie ajunge, din cauza nechibzuintei sotului, judecator si jucator impatimit, în situatia de a-si pierde mosia si casa. Solutia va fi casatorirea unicei fiice cu un mosier mult mai batran, dar cu o situatie buna, in ciuda faptului ca ea era indragostita de un muzician care insa era sarac. Istoria se repeta, mosierul isi pierde averea si recurge la aceeasi solutie sarcrificandu-si fata, obligand-o sa se casatoreasca cu un avocat de succes. Aceasta consimte sa-si bata joc de viata ei, profita de bani – si vine razboiul, apoi comunismul. La a treia generatie, fata reuseste sa rupa cercul atunci cand este pusa in situatia unei casatorii aranjate, alegand sa fuga cu cel pe care il iubeste.  Mi-a placut spectacolul deoarece m-a emotionat si m-am gandit la el chiar si la mult timp dupa ce a cazut cortina.
  • Efecte colaterale la Teatrul Nottara. Am vazut aceasta piesa prin saptamana 38 de sarcina, constienta fiind ca n-o sa ma reintorc prea repede intr-o sala de teatru. Mi-am dorit sa vad o comedie buna si acest spectacol s-a ridicat la nivelul asteptarilor. Povestea este urmatoarea: un barbat trece prin criza varstei mijlocii si isi gaseste o amanta mult mai tanara, la serviciu. Sotul tinerei afla usor de existenta relatiei extraconjugale si incearca sa ia legatura cu sotia inselata. Sotul inselat intalneste si el o alta femeie, tot la locul de munca (la biserica, fiind preot). Cele doua triunghiuri amoroase devin cu atat mai complicate si savuroase pentru spectator. Recomand din plin aceasta piesa pentru descretirea fruntilor dupa o zi la birou. Urmatoarea reprezentatie are loc joi, pe 29 martie, iar biletele pot fi cumparate cu usurinta si online.
  • Totul este relativ la Teatrul Nottara. Am vazut aceasta piesa la invitatia Evelinei, care a ales sa-si sarbatoreasca ziua de nastere intr-un mod inedit, invitandu-si prietenii la teatru. Ne-am insirat pe mai multe randuri si am ras pe cinste la comedia bulevardiera, pe care am gasit-o mai profunda decat ma asteptam.

Sursa foto: Teatrul Nottara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.