Trei locuri de joaca pentru copii in Bucuresti

Bucurestiul ofera numeroase optiuni in materie de locuri de joaca. Am ramas placut surprinsa sa vad ca sunt destul de multe chiar si in sectorul in care locuiesc. Unele insa sunt potrivite pentru copii mai mari de trei ani, insa tot raman suficiente de testat pentru a vedea unde ii place Otiliei. Vara au fost suficiente activitati de facut in aer liber, insa pentru zilele ploioase de toamna care urmeaza un loc de joaca interior poate fi o buna alternativa pentru a iesi din casa.

O sa povestesc in continuare despre cele la care am ajuns noi pana acum. Prima data am mers intr-un astfel de loc cand Otilia avea doar vreo 6 luni, la Ludoteca Apolodor din Labrador din cadrul Bibliotecii Nationale. Am rasfoit atunci carticele si am fost tare incantata sa descopar un astfel de loc in orasul meu. Vazusem ceva similar in Stockholm in urma cu cativa ani si ma gandeam atunci ce norocoase sunt mamele de acolo.
Din pacate, ulterior Ludoteca s-a inchis si s-a redeschis de ceva timp avand un program redus si fiind acum destinata doar copiilor intre  4 si 6 ani.  Accesul este gratuit, iar regulamentul este disponibil aici.

Imi pare rau ca Ludoteca nu mai este accesibila copiilor mai mici de 4 ani, cred ca era un loc foarte bun de socializare mai ales pentru copiii sub 2 ani, care stau acasa cu mama sau bona. Iar mai tarziu, cum este deschisa doar de dimineata in timpul saptamanii, este si mai greu de ajuns, copiii fiind la gradinita.

Un alt loc in care am ajuns vara aceasta, dupa ce am citit numai lucruri bune este Ludotech. Mi-a placut ca se ajunge usor, fiind localizat in centrul orasului, pe Calea Serban Voda 22-24, in incinta Grand Pier Hotel. Inconvenientul de care m-am lovit este localizarea la etajul I, neexistand si un lift. Otilia a venit cu tricicleta si a trebuit sa o luam sus pe scari. Spatiul este foarte prietenos, iar Otilia a fost incantata de masa de Lego Duplo, dar si de jocul cu margele de sticla. Exista o camera destinata copiilor intre 2 si 5 ani, una pentru cei peste 6 ani, dar si o zona pentru parinti. Copiii mai mari au cu siguranta mai multe posibilitati de joaca. Oferta de carte mi s-a parut destul de saraca.

Tarifele sunt de 20 de lei pe ora pentru copil si 10 lei pe ora pentru adult. Programul este urmatorul: luni, marti, joi, sambata si duminica de la 10 la 18, iar miercuri si vineri de la 10 la 19. Partea buna este ca este deschis in weekend, insa cea mai putin buna, din punctul meu de vedere ar fi ca si insotitorul copilului plateste. Mai multe detalii despre evenimentele organizate periodic aici gasiti pe pagina lor de Facebook.

 

Locul de joaca in care Otilia s-a simtit cel mai bine pana acum este Yellow Place din cadrul Centrului Comercial Vitantis. Mi-a atras atentia de mai mult timp, fiind foarte vessel si colorat, iar luna aceasta am reusit sa-i facem o vizita. Au avut success piscina mare cu bile, topoganele si masinutele speciale pentru copii mici. Este amenajata si o biblioteca, insa Otilia nu a avut dispozitia necesara sa stam sa citim, poate data viitoare. Tarifele sunt urmatoarele: 10 lei/ora – luni – joi si vineri pana la ora 16.00 si 14 lei/ora – vineri dupa ora 16.00, sambata, duminica si sarbatori legale. La 9 ore de joaca platite a 10-a este gratuita. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul lor. Cu siguranta vom reveni aici.

1 thought on “Trei locuri de joaca pentru copii in Bucuresti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.