Prima zi de vacanta in Israel

Inca dinainte sa inceapa vara ma tot gandeam unde ar fi cel mai bine sa mergem in vacanta, daca sa evadam in doi, sa o luam si pe Otilia, sau poate ar fi bine sa-i luam si pe ai mei ca sa pot dormi o ora in plus dimineata si sa fie mai relaxant din perspectiva sarcinilor parintesti? Am studiat oferte pentru Grecia si Bulgaria pentru vacanta in formatia completa, insa nu am gasit ceva care sa multumeasca toate pretentiile: sa fie cat mai potrivit pentru copil, dar sa nu fie nici resort izolat, sa avem si ce vizita, sa descoperim locuri noi, dar transportul sa nu fie o
provocare si tot asa. Cand a aparut oportunitatea sa plec in Israel am inclinat direct pentru vacanta in doi. Pana la urma copilul e inca mic, nu si-ar fi amintit nimic, iar destinatia pe cat de interesanta pentru noi pe atat de nepotrivita pentru Otilia mi se parea – acolo fiind foarte cald in aceasta perioada, aveam multe de vizitat si asta facea dificil de respectat programul ei de masa si somn. A ramas acasa cu toti ai mei cu care este
obisnuita, a facut yoga cu Eve, s-a jucat cu trenuletele cu tataia si s-a plimbat zilnic cu Nona, a avut o saptamana foarte ok si fara noi.
Prima zi mi-am petrecut-o singura in Tel Aviv si mi-am amintit cat de interesant e sa calatoresti singur, cum te cunosti mai bine prin astfel de experiente.
Imi propusesem sa ajung la un tur pietonal in port, insa controlul vamal a durat mult mai mult decat am estimat si m-am plimbat singura prin aceeasi zona. M-am bucurat in schimb ca nu mi-au pus decat vreo doua intrebari, ma asteptam sa ma intrebe mult mai multe, chiar aveam emotii. In aeroportul Ben Gurion transferul de la terminalul 1 la care am ajuns pana la terminalul 3 unde este statia de tren se face cu un autobuz. Am luat trenul doua statii pana in Tel Aviv, iar la coborare am trecut printr-un mall pentru a iesi in oras. Mi s-a parut un fel de talcioc, pe mijlocul culoarelor se vindeau tot felul de nimicuri. Aerul conditionat era insa binevenit. Am iesit apoi pe strada si am luat-o agale spre port. Aplicatia HereWeGo si harta Israelului descarcata offline m-au ajutat sa ma orientez. Eu estimasem acasa ca voi merge pe jos cam o ora. Am fost intrebata in gluma daca la calcularea timpului am luat in considerare si faptul ca sunt gravida. Si intr-adevar, socoteala de acasa nu s-a potrivit: cu pauza de masa am facut vreo 3 ore. Mi-au atras atentia de la inceput multitudinea de zgarie-nori, numarul mare de soldati, atat femei cat si barbati pe strada, cat si ospitalitatea evreilor. La un moment dat m-am asezat pe o banca sa scot din rucsac sticla de apa si cineva s-a oprit sa ma intrebe daca sunt in regula si nu am nevoie de ceva. Dupa ce am dat o tura prin port nu-mi doream decat sa stau undeva la racoare, cu vedere la mare. Am gasit rapid un astfel de loc, fiind foarte multe terase si restaurant prin zona. Am avut si o supriza placuta atunci cand am cerut o limonada si am primit una la doi litri. Mi-am facut de lucru apoi citind Pazitoarea Tainei de Kate Morton si completand jurnalul de sarcina in care nu mai scrisesem demult.
M-am intalnit apoi cu sotul si am cunoscut niste oameni extraordinari, am aflat multe despre viata in Israel, stilul de viata si traditiile evreilor, dar despre toate astea urmeaza sa povestesc in episodul urmator.

 

 

1 thought on “Prima zi de vacanta in Israel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.