Rhodos – primele impresii

Si anul acesta alegerea destinatiei de vacanta a fost o adevarata aventura. Dupa ce am oscilat intre Italia si Germania cateva saptamani bune, mi-am dat seama ca ar trebui sa iau in considerare si scenariul in care nu voi putea merge foarte mult pe jos si e important sa fie un loc insorit aproape de mare. Am mai adaugat criteriile: locul trebuie sa fie la maxim doua ore de zbor unde sa am ce vizita, incarcat de istorie, dar unde sa pot sa ma si relaxez si sa inot. Insula Rhodos a iesit castigatoare pentru vremea buna – sunt 330 de zile insorite anual dar si  pentru faptul ca aici au locuit Cavalerii Ioaniti aproximativ 200 de ani. Cum mi-a placut foarte mult ce au facut in Malta mi s-a parut interesant sa continuam incursiunea pe urmele lor. Zis si facut!

Nu am stat mult pe ganduri si am rezervat vacanta prin agentia Maxi Tourism. A fost prima data cand am apelat la o agentie, insa aveam nevoie de zborul charter pe care nu-l puteam lua direct de la Tarom. Mi-a placut seriozitatea si promptitudinea celor de la Maxi Tourism, nu ma asteptam ca lucrurile sa decurga atat de bine. M-am simtit norocoasa ca am putut merge totusi in vacanta. Avand in vedere cat de bine a decurs sarcina pana acum eram optimista, dar in acelasi timp am fost constienta ca ar fi putut interveni oricand ceva astfel incat calatoria nu ar mai fi fost posibila.

Cum am ajuns in Rhodos m-au impresionat florile multicolore, portocalii plini de fructe si numarul mare de pisici. Am ales sa stam in capitala pentru access usor la obiectivele turistice, dar si la plajele atat de pe coasta de est la Marea Egee dar si pe coasta de vest la Marea Mediterana. Ne-am dat seama abia cand am ajuns acolo ca a fost o decizie foarte buna deoarece nu te poti baza pe transportul in comun, intervalul de succedare al autobuzelor este de o ora si s-a intamplat chiar sa fim in statie si autobuzul sa nu opreasca. Strazile inguste fac din scutere un mijloc de transpot foarte raspandit pe insula, am fost surprinsa sa vad femei de peste 60 de ani deplasandu-se astfel pe doua roti.

Atractia centrala in Orasul Medieval este Palatul Marilor Maestri construit in secolul al XiV-lea de Cavalerii Ioaniti in cel mai inalt punct cetatii. Dupa ce turcii au cucerit Rhodosul in 1522 palatul a fost transformat in inchisoare, iar biserica Ordinului Sfantului Ioan in moschee. Varianta de astazi este rezultatul lucrarilor  de reconstructie realizate de italieni in 1937 cand s-a dorit transformarea palatului in resedinta de vara pentru Mussolini. De-a lungul timpului palatul a avut un rol de aparare, adapostind populatia in cazul unei invazii. Mi-a placut foarte mult curtea interioara a palatului unde au loc periodic evenimente culturale.

Poti rataci zile intregi prin orasul medieval descoperind mereu stradute, piatete si cladiri noi. Peste 6000 de oameni locuiesc aici si dau un aer autentic cetatii. Pentru o imagine de ansamblu se poate face si un tur al fortificatiilor, merita din plin cei 2 euro, panorama asupra orasului este superba. Prin orasul vechi nu trebuie ratata Aleea Cavalerilor considerata cea mai bine conservata strada medievala din Europa.

Portul comercial al orasului functioneaza din Evul Mediu si de aici pleaca feriboturi catre alte insule grecesti si acosteaza vase de croaziera. Mi-a atras atentia in port Palatul Guvernatorului, cea mai importanta cladire guvernamentala in timpul stapanirii italiene care a fost realizat dupa planurile arhitectului Palatului Dogilor din Venetia.

Din punct de vedere al vestimentatiei, nu mai pot purta decat haine speciale de gravide, am noroc ca Nona s-a autosesizat din timp, astfel incat am putut etala rochite noi in vacanta combinate cu brose realizate de Eve. Am cumparat materialul colorat in dungi vara trecuta cu gandul la o rochita de plaja, nu stiam atunci ca acest sezon ma va gasi cu o alta silueta. Nona s-a adaptat ca de obicei foarte usor si ceea ce e si mai impresionant – nu am facut nici o proba pentru rochie. Tenesii Converse au fost cei mai buni prieteni in saptamana petrecuta in Rhodos, fiind atat de confortabili.

Mai am multe de povestit despre Rhodos, voi continua dezvaluirile in episodul urmator.

blog1                                                           Fortificatiile medievale ale orasului vechi

blog2                                             Detalii din curtea interioara pavata cu piatra a Palatului Marilor Maestri

blog3                                    Statui ale imparatilor romani in curtea interioara a Palatului Marilor Maestri

blog4                                                                 Curtea interioara a Palatului Marilor Maestri

blog5                                                      Stradute inguste din cartierul turcesc

blog6                                                                Pisici la orice pas in orasul medieval

blog7                                                                                                  Portul Comercial

blog8                                                                                        Colonadele Palatului Guvernatorului
blog9                                                     Plaja din dreptul Casinoului din Rhodos la Marea Mediterana

~Outfit~

Dress: By Nona

Broche: By Eve

Earrings: Meli Melo

Shoes: Converse

Bag: Romanian Boutique

Sunglasses: Guess

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.