Manifest pentru zumba

Doar ce m-am intors de la o ora de zumba si am dat drumul la muzica, rezist cu greu la calculator sa scriu acest post, o data intrata in ritm mi-e greu sa mai ies. Inca de dimineata, in timp ce mancam micul dejun, eram singura asa ca am dat drumul la un post de muzica si cum am auzit o melodie latino am constientizat ca urmeaza ora de zumba si m-am binedispus instant. Cum a inceput aceasta pasiune nu reusesc sa-mi amintesc. Acea prima ora in care mi-am spus: da mai, asta e de mine!

Am fost la atatea ore, diferite sali, instructori, atat femei cat si barbati, clase tinute la diverse conventii de fitness si aerobic sau prin parcuri. Inca nu am ajuns la un flash mob zumba style, dar tare mult mi-as dori. Imi pare rau ca nu-mi aduc aminte acel moment, deoarece de fiecare data cand mi-am dat seama ca imi place ceva, treaba asta mi-a adus atata bucurie si energie. Asa s-a intamplat cand am realizat cat imi place sa scriu sau povestea cu fotografia (atat sa fotografiez cat si sa fiu fotografiata) si am facut demersuri sa ma incurajez sa fac asta mai mult. Pana sa ajung la zumba am incercat aproape tot ce ofera salile de aerobic.

Kamgoo jumps – m-am bucurat de acea prima ora, dar nu mi-am mai dorit sa ajung la alta. Si nu a fost vorba de inaltime sau nesansa sa fi nimerit la o ora aiurea, au fost 2 instructori, o tipa si un tip, iar atmosfera a fost foarte buna, dar nu a fost suficient sa ma prinda. La prima ora de pilates imi amintesc ca lipsa mea de mobilitate si-a spus cuvantul. Si a mai fost ceva, Eve rade mereu de mine cand lucrez cu ea si stie ca pentru mine trebuie sa sarim peste la partea asta. Eu nu pun mainile pe jos, orice s-ar intampla. Cu Eve, oricum, as lucra orice: energia pe care o transmite si zambetele ei vin la pachet cu orice tip de antrenament.

La o ora de dans contemporan in urma cu cativa ani am iesit in mijlocul orei, cand am vazut ca trebuia sa merg cu mainile pe jos. La prima serie am zis doar ca e o abatere nefericita, doar nu era nimic artistic sa mergi cu mainile pe jos si fundul in sus. Cand am vazut ca se cer si repetari, mi-am luat imediat talpasita. O alta tentativa nereusita de noi deprinderi a fost o ora de Body Pump. Aici imi asum si eu vina, nu m-am interesat in ce consta acest tip de antrenament, insa cand am vazut ca vine o halterofila pe post de instructor, mi s-a parut ca ceva e in neregula. Am ridicat o bara cu greutati minute in sir, asteptand sa ajungem si la ceva mai agreabil. Dupa ce a trecut mai bine de jumatate de ora mi-am dat seama ca asa ceva nu se va intampla, asa ca am plecat si mi-am facut abdomenele care speram eu ca vor face parte din acel antrenament.

Revenind la zumba, intr-adevar, unele coregrafii imi plac mai mult decat altele, insa per total cu fiecare antrenament ador acest mod de miscare mai mult si mai mult. Profitand de energia dobandita, am facut si cateva fotografii in stilul zumba. Distractia continua!

1 2 3 4 5 6

~Sport Outfit~

T-shirt: San Francisco Souvenir

Leggings: Van Gogh – Starry Night inspiration

Shoes: New Balance

1 thought on “Manifest pentru zumba

  1. Buna Ivo,

    Si eu ador zumba! Am incercat si eu multe sali, multi instructori dar eu trebuie sa recunosc ca pana acum m-am distrat cel mai tare cu instructori africani. Pun mult accent pe dans si mai putin pe repetari, exercitii. Am fost la intructori olandezi dar aveam impresia ca facem exercitii pentru maini si picioare pe muzica. Abia astept urmatoarea ora 🙂

    Multa distractie !
    PS: tinuta ta e foarte colorata. poate si de aici starea de bine?!?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.