Harta amintirilor in Bucuresti

Desi nu am copilarit in Bucuresti, orice vizita in marele oras mi-a creat amintiri care probabil au contribuit intr-o anumita masura la dorinta de a ma stabili aici cand voi fi mare.

Imi revin acum in minte diverse zone, senzatii, impresii:

  • Circul Globus, pavilioanele pe care le exploram in pauza spectacolelor, atunci cand veneam de ziua mea sa vedem animalele si acrobatii.
  • Drumul cu troleul 71 de la Gara de Nord pana la Hanul Drumetului. Troleele erau galbene, in general veneam iarna in vizita la rude si ma minunam de troienele de zapada de pe trotuare.
  • Magazinul Obor si cumparaturile de rechizite inainte sa inceapa scoala: penare roz, carioci, dictionare – pentru mine reprezenta un mic paradis
  • Prima plimbare in parcul Cismigiu, intr-o zi de vara – mi s-a parea atunci ca nu-ti poti petrece mai frumos o seara de vara decat plimbandu-te cu barca in centrul Bucurestiului
  • Primul drum cu metroul – mi s-a parut inspaimantator, o adevarata proba psihologica. Am avut ghinionul sa vad cum usile au prins un copil, iar oamenii au sarit in ajutorul lui. Incercam sa nu ma uit pe geam intre statii deoarece mi se facea rau.

Revenind in prezent, astazi citesc in metrou si nici nu aud zumzetul de fundal, in general ma ridic tocmai cand trebuie sa cobor si de cele mai multe ori calatoria este foarte relaxanta. Inca mai am multe de descoperit in Bucuresti si de invatat despre acest frumos oras. Daca si voi simtiti la fel, va invit sa participati la turul pietonal organizat de A.R.C.E.N sambata si duminica viitoare. Mai multe detalii gasiti aici. Eu am fost ieri si in ciuda vremii partial nefavorabile, a fost o experienta extraordinara.

1

Fotografia este facuta acum doua ore intr-un loc drag din Bucuresti, mai multe detalii in urmatorul post.

 

2 thoughts on “Harta amintirilor in Bucuresti

  1. Si eu am o curiozitate neastamparata de a cutreiera Bucurestiul! Mi-e drag sa citesc amintiri comune ce le avem din copilarie, ba chiar sa mai completez cu detalii crampeiele de amintiri!

    Poate vrei intr-o dupa amiaza sa ne plimbam prin cotroceni, sunt convinsa ca ti-ar placea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.