Lista de cumparaturi pentru bebelus

Acum un an bateam magazinele in lung si-n lat si scotoceam internetul pentru a pregati venirea Otiliei acasa asa cum se cuvine. Acum e timpul sa trag concluzii legat de ce produse au fost utile si cum am destule viitoare mamici prin preajma m-am gandit ca informatiile ar putea fi utile.

Una dintre marile dileme a fost daca sa luam un patut normal sau pliabil si desi initial visam un patut dragut cu baldachin, m-am gandit la partea practica si am ales unul pliabil. Acum cred ca a fost o alegere foarte buna, am luat patutul cu noi in multe excursii, se monteaza foarte usor, iar Otilia este confortabila in el.

Salteaua – este important sa fie cocos-burete-cocos si de o grosime cat mai mare, am gasit-o la pret bun la BebeTei.

Am vrut sa facem camera Otiliei mai vesela, asa ca am luat un sticker colorat si haios. L-am ales pe acesta.

Pentru baie, mi s-a parut important sa luam o cadita cu suport pentru a face mai usor procesul. Am ales una cu termometru Tega de la BebeTei.

Scutece – in primele luni am luat Pampers Premium Care, apoi Pampers Baby Dry, iar de ceva timp luam Huggies si mi se par foarte ok.

Alezele sunt foarte utile la schimbat, am luat mereu Dalin.

Servetelele umede – incerc sa le folosesc cat mai putin, am testat de la Pampers si Huggies, cred ca cele de la Huggies mi-au placut mai mult.

Am mai mult de la Philips Avent sterilizator, biberoane si pompa de san manuala. Este important ca biberoanele si pompa de san sa fie de la aceeasi marca pentru a fi compatibile. Am fost multumita de aceste produse, din fericire nu a trebuit sa folosesc pompa prea des.

Au mai fost pe lista cateva maruntisuti precum pompita de nas, batistuta bebelusului, unghiera, termometru, suzete.

Cosmetice – creme, gel de dus – am primit cateva si din maternitate, dar cel mai mult in timpul asta le-am folosit pe cele de la Chicco.

Hainute – eu zic ca e important sa nu luati foarte multe de la inceput deoarece bebelusul creste foarte repede. 5-6 body-uri, pantalonasi, sosete si caciulite daca este anotimpul racoros ar trebui sa fie suficiente pentru inceput.

Mai puneti pe lista prosoape de baie, din cate am avut cel mai bun calitativ mi s-a parut cel de la C&A, insa gasiti si la Ikea, cateva paturici vor fi de asemenea utile – pe astea le-am luat de la BebeTei.

E bine sa aveti si consumabilele in casa dinainte sa veniti cu bebe de la maternitate: comprese sterile, ser fiziologic, Betadina si Baneocin pudra pentru buric.

Cel mai important lucru de pe lista cred ca a fost caruciorul, am ales un sistem Trio Streety Bebe Confort de care am fost multumita.

Asta a fost lista mea de lucruri necesare pentru Otilia. Pe langa ea am mai luat carusel muzical pentru patut, jucarioare/zornaitoare, un wrap elastic si probabil multe altele, insa lista de baza cam asta ar trebui sa fie. Spor la cumparaturi!

 

1 thought on “Lista de cumparaturi pentru bebelus

  1. Deja copilul e mare dar tin minte ca multe produse cumparai si nu le-am folosit.
    Am invatat in atatia ani ca un copil se poate creste si ieftin, si cu putine chimicale, si sanatos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.