Introspectie despre Make-up & Fashion

Cel mai bun lucru pe lumea asta pentru mine este faptul ca pot sa explorez moda si frumusetea fara limite. Nona, mama mea m-a inspirat de mica si mi-a cultivat pasiunea pentru frumos. Cred ca am fost cel mai norocos copil avand posibilitatea sa ma joc cu nasturi de toate marimile, materiale multicolore, papiote si mini tipare. Faceam impreuna haine: eu pentru papusi, ea pentru clientele ei si era totul atat de distractiv! Asa incepe povestea mea in lumea fascinanta a modei in care invat lucruri noi in fiecare zi. Ador sa ma joc cu culori, croieli, imprimeuri pentru a crea de fiecare data tinute noi. Sunt norocoasa ca ideile mele de moda sunt transformate in realitate de Nona de fiecare data (cam 80% din garderoba mea este creata de ea). Si ce poate completa mai bine o tinuta impecabila decat un machiaj pe masura! Incursiunea in lumea machiajului a inceput ceva mai tarziu, insa m-am indragostit de acest domeniu definitiv si irevocabil.

                                                             Sursa foto: http://www.sassisamblog.com

Cu timpul am ajuns sa apreciez tot mai mult produsele de machiaj si de ingrijire si am inteles importanta lor, constientizand increderea pe care mi-o confera. Cu o tinuta inspirata si un machiaj radiant ziua mea este din start o aventura frumoasa! Astfel plec la drum cu zambetul pe buze si cu sentimentul ca orice mi-am propus sa realizez este posibil. Iar asta nu are efect doar asupra mea ci si asupra celor cu care interactionez. In lumea in care traim, aspectul fizic conteaza mult, mult mai mult decat ne dam seama. Atunci cand cunoastem pe cineva nou primul contact este cel vizual si poate involuntar catalogam acea persoana in functie de cum arata, iar avand in vedere ca prima impresie este foarte greu de schimbat, nu ar trebui sa lasam niciodata garda jos in ceea ce priveste interesul pentru aspectul nostru fizic, pentru imaginea noastra. Asta arata in plus si respectul pe care il avem pentru propria persoana.

Pe langa  importanta aspectului fizic mai cred foarte mult si in frumusetea interioara, in puterea unei atitudini pozitive si a gandurilor bune de a ne schimba radical. Nu mai este ceva nou faptul ca o gandire pozitiva este vizibila si la exterior.  Audrey Hepburn, pe care o admir foarte mult pentru personalitatea ei spunea:  ‘The beauty of a woman is not in the clothes she wears, the figure that she  carries, or the way she combs her hair. The beauty of a woman is seen in her  eyes, because that is the doorway to her heart, the place where love resides. True beauty in a woman is reflected in her soul. It’s the caring that she lovingly gives, the passion that she shows and the beauty of a woman only grows with passing years. Poate acest citat pare sa contrazica primele mele idei, insa eu cred ca frumusetea pleaca din interior si se reflecta la exterior. Nu numai Audrey a remarcat asta ci si Diana Vreeland, redactor la Harper’s Bazaar si Vogue care afirma:  ‘The only real elegance is in the mind’. Puterea mintii si a imaginatiei este infinita si trebuie sa credem cu tarie ca putem realiza tot ceea ce ne propunem. Eve ar putea sa vorbeasca o zi intreaga despre asta, cu exemple concrete din viata ei. Petrecand foarte mult timp cu ea, optimismul ei a devenit contagios si am ajuns si eu sa realizez ca avand incredere in tine iti poti indeplini toate visele, cu dedicare si perseverenta absolut orice este posibil atata timp cat crezi in acel lucru. Ultimul meu vis este sa-mi urmez pasiunea pentru beauty & fashion, sa invat cat mai multe lucruri in aceste domenii, sa devin mai buna in asta cu fiecare zi care trece, sa cunosc cat mai multi oameni talentati in acest sector care sa ma ambitioneze sa ma perfectionez.

Anul acesta de ziua mea am lansat acest blog avand ca scop dezvoltarea personala. Practic prin asta mi-am facut promisiunea de a nu mai amana sa fac lucrurile la care visam, care imi ofera azi satisfactii, cum ar fi sesiunile pentru lookbook sau sedintele de machiaj. Daca in privinta modei am reusit sa vin cu multe propuneri de tinute, as vrea ca in perioada urmatoare sa ma concentrez mai mult pe beauty, sa testez cat mai multe produse, sa invat noi trucuri de machiaj & ingrijire a tenului dar si corporala.

Cred ca pot sa imbin foarte bine moda si machiajul, pentru ca sursa amandurora este frumusetea. Coco Chanel, o alta personalitate pe care eu o admir nespus afirma: ‘Fashion is not something that exists in dresses only. Fashion is in the sky, in  the street, fashion has to do with ideas, the way we live, what is happening’. Inspiratia pentru machiaj si moda se gaseste in lucrurile cele mai neasteptate: in natura, intr-o expozitie de arta, intr-o carte, intr-un film, dar mai ales in sufletetele noastre, in trairi si de ce nu, in amintiri. Inchei cu o ultima marturisire: cum fiecare are momente cand viseaza cu ochii deschisi, pentru mine astfel de clipe sunt de fiecare data legate de concepte noi pentru articole de fashion sau despre tonuri de machiaj asortate…visez despre asta, respir asta…pasiunea mea nemarginita imi da aripi, energie si incredere in viitor.

2 thoughts on “Introspectie despre Make-up & Fashion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.