Destinatie de senzatie – Muzeul Satului Dumbrava Sibiului

In ultima luna am ajuns atat la Muzeul Satului de langa Sibiu cat si la cel din Bucuresti. La cel din Dumbrava Sibiului imi doream demult sa ajung, vara trecuta cand am fost prin zona nu a fost timp suficient, acu 3 ani in martie cand am dat o fuga m-am limitat doar la gradina zoologica, iar prima data cand am ajuns in Sibiu a fost la concertul Scorpions in noiembrie, erau minus zece grade, iar muzeul in aer liber nici nu cred ca era deschis. Trebuie sa marturisesc ca visam la o zi frumoasa de vara pe care sa mi-o petrec acolo. Si uite asa, in iulie planetele s-au aliniat si am ajuns si eu la Muzeul Satului din Dumbrava Sibiului.
Auzisem ca este foarte mare si de aceea am vrut sa ajung devreme, sa am timp sa vad tot inainte sa se termine programul.  Pe 1 iulie insa interioarele erau inchise pentru public, dar fiind luni am putut sa ma bucur de liniste, admirand cele peste 300 de cladiri – gospodarii din toate partile tarii, scoala, biserica, ateliere pentru prelucrarea lemnului, a pietrei sau a metalelor, dar si ateliere pentru realizarea de imbracaminte si obiecte de uz gospodaresc, ateliere pentru prelucrarea pieilor si a blanurilor. Sunt prezentate toate domeniile precum: agricultura, cresterea animalelor, apicultura, pescuitul si vanatul prin gospodarii specifice cu stane, crame. Am strabatut toate aleile muzeului in aer liber, parcurgand in jur de 10 kilometri, insa a fost o plimbare foarte placuta, in care am descoperit lucruri noi despre o lume demult apusa dar fascinanta. Am fost surprinsa sa aflu ca exista si posibilitati de cazare in cadrul muzeului, iarna se organizeaza plimbari cu sania, exista si barci pentru plimbari pe lac, iar muzeul se poate vizita si noaptea de catre grupuri organizate. Se organizeaza aici anual Targul creatorilor populari din Romania care aduna cei mai valorosi creatori ai centrelor de veche traditie mestesugareasca, reprezentand toate genurile artei populare: tesut, brodat, olarit, prelucrarea lemnului, osului, metalelor, confectionarea instrumentelor populare muzicale, a mastilor, pictura pe lemn si sticla, dar si incondeierea oualelor. Este inbucurator faptul ca numarul turistilor creste de la an la an.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2013-07-01 13.54.36

2013-07-01 13.48.35

2013-07-01 13.54.11 2013-07-01 13.50.41

2013-07-01 14.26.06

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sunt multe zone frumoase in Muzeul Satului din Dumbrava Sibiului, trebuie doar sa vrei sa le descoperi. Voi l-ati vizitat? Cum vi s-a parut?

Ramaneti pe fir, incursiunea continua cu Muzeul Satului din Bucuresti!

 

 

4 thoughts on “Destinatie de senzatie – Muzeul Satului Dumbrava Sibiului

  1. Hihi, da chiar asa noi am vizitat atunci doar Gradina Zoologica, deci a ramas ceva nebifat ce ma cheama in Sibiu. Chiar cand vizitam Muzeul Satului din Bucuresti acum vreo 3-4 ani, ne intrebam de ce nu organizeaza o sezatoare in cadrul careia sa poti ramane peste noapte intr-una din case….fiecare sa-si poata alege casa preferata sau din zona din care provine. Deci zici ca la Sibiu se poate :))

    1. Da, la Sibiu au 54 de locuri de cazare in cadrul muzeului. Poti inopta acolo, sau poti face un tur ghidat noaptea. E muzeul tuturor posibilitatilor 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.