Destinatie de senzatie in Bucuresti – Muzeul Satului

Duminica aceasta am avut ocazia sa fac pe ghidul in Bucuresti pentru colegi straini. Nu mai sunt demult turista pe meleaguri dambovitene, Micul Paris m-a adoptat in urma cu 9 ani, insa imi aduc aminte cu cata incantare veneam aici cand eram mica in vizita la rude, sau la Circul Globus de ziua mea multi ani la rand, iar mai tarziu la teatru. Mi-am dorit de mica de stau in Bucuresti, mai intai sa fac facultatea aici, apoi sa ma stabilesc aici si ma bucur ca ambele s-au intamplat. Revenind la duminica trecuta, cu un itinerariu bine pus la punct am inceput ziua cu Bucharest City Tour, prima oprire fiind la Muzeul Satului. Nu eram sigura daca muzeul cu casutele modeste va fi pe placul colegilor mei americani. Vremea a fost insa foarte buna, atmosfera placuta,  muzeul animat de multi vizitatori dar si de vanzatori de costume traditionale, vase din lut si bijurerii handmade. Pentru mine a fost o atractie in plus, pentru care cu siguranta ma voi intoarce: am intalnit in total 7 pisici, fie pe iarba, pe o prispa sau sub vreo banca, majoritatea foarte prietenoase si jucause. Citeam acum ceva timp ca japonezii au localuri speciale unde poti sa iesi sa bei un suc dar si sa te joci cu pisicile din dotare. In Bucuresti nu stiu sa existe asa ceva, eu am cautat fara succes, dar daca ati auzit ca ar fi va rog sa-mi dati de stire. Eve are chiar o carticica cu cele mai frumoase pisici fara stapan din Bucuresti si povestea lor, una dintre ele chiar am cunoscut-o duminica la Muzeul Satului. Am vazut si aici ca si la Sibiu gospodarii din toate partile tarii, biserici vechi si de data asta chiar si interioarele.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Acum ceva timp a fost organizat un eveniment de travel aici despre Portugalia cu ocazia zilelor culturii portugheze, iar la momentul respectiv mi-a parut foarte rau ca nu am ajuns, nu numai pentru ca imi aminteam de luna de miere ci si pentru ca aveam ocazia sa cunosc 2 bloggeri care imi plac,  Cezar –Imperator si Roxana – LumeaMare.  Sper sa mai existe astfel de initiative si sa ma intorc curand. Care muzeu al satului va place mai mult, Sibiu sau Bucuresti?

2 thoughts on “Destinatie de senzatie in Bucuresti – Muzeul Satului

  1. Ivonici, stiu ca sunt cateva ceainarii in Bucuresti unde poti sa gadili mitzu! 🙂 asta iarna daca imi aduc bine chiar asa am selectat o data locatie pentru o seara cu Ciresarii! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.