Cu ce ma ocup?

Mi-am dat seama ca scriu de aproape 10 ani pe blog si nu am vorbit niciodata aici despre domeniul in care lucrez. Pe profilul meu de Facebook la ocupatie spune ca scriu pe blog, dar adevarul este ca scrisul a fost intotdeuna doar o pasiune pentru mine si nu o sursa de venit. O oportunitate de a iesi din rutina si o ocazie de a-mi exprima creativitatea. Insa eu de fapt nu cu asta ma ocup.

Idea acestui articol mi-a venit saptamamana trecuta dupa ce am primit un mesaj care m-a facut sa topai prin casa de bucurie timp de 10 minute. Cei din jur se uitau la mine uimiti, intrebandu-se daca am castigat la loto. Eu aflasem ca am devenit Associate Member of Business Continuity Institute (AMBCI), o certificare pentru care aplicasem prin aprilie, urmand un proces complex de evaluare. Aceasta recunoastere internationala pe care mi-am dorit-o si pentru care am muncit m-a bucurat extrem de mult. Ultima data cand am mai topait asa a fost in decembrie, atunci cand am dat examenul Certificate of Business Continuity Institute si am luat un punctaj de 92%, ceea ce reprezenta Pass with Merit (punctajele peste 85% suntPass with Merit, iar peste 70% sunt Pass).

Ca sa raspund intrebarii din titlu, fac parte dintr-un departament de Securitatea Informatiei, fiind responsabila de partea de Risk Management si Business Continuity Management. Acum aproape un an am facut o schimbare profesionala, iesind din zona de confort unde mi-era foarte bine si am ales un nou domeniu, adiacent insa cu multe lucruri pe care eu le-am facut pana atunci.

Ma bucur insa ca mi-am gasit drumul, ca imi place foarte mult ceea ce fac, ca am putut in timpul asta sa obtin si certificari in domeniu. Uitandu-ma in spate daca a fost usoara treaba asta cu doi copii, raspunsul este nu. Imi amintesc ca citeam materia de examen dupa ce le citeam povestile de seara fetelor si le rugam sa faca liniste, ca mama are de invatat pentru examen. Am incercat sa valorific orice timp liber. Asta a insemnat ca multe saptamani seara dupa ce adormeam copiii eu nu ma relaxam la un film si nu mai citeam literatura, ci ma concentram pe materia de examen. De aceea si satisfactia a fost atat de mare la sfarsit.

As recomanda oricui la inceput de drum acest domeniu – IT & Cyber Security. Este clar ca privind spre viitor nu ne mai putem imagina viata fara InfoSec, deoarece intr-o lume digitalizata controalele de securitate au un rol primordial. Este un domeniu care te motiveaza mereu sa inveti lucruri noi, deoarece apar des noi standarde (cum a fost GDPR in 2016), dar toate merita din plin. In ceea ce priveste Business Continuity contextul actual cu pandemia inca in desfasurare, razboiul din Ucraina, schimbarile climatice si efectele lor dezastruase (precum incendii, inundatii) indica faptul ca o companie trebuie sa fie pregatita pentru orice. Rezilienta ramane cuvantul cheie in 2022.

Mai multe detalii despre drumul meu profesional sunt disponibile pe profilul meu de Linkedin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.