Cartile lunii august

Luna august a avut iz de vacanta pentru mine, petrecand prima jumatate aproape de mare, iar apoi avand citybreak-ul in Italia. In materie de lectura am facut cateva descoperiri interesante despre care vreau sa povestesc in acest articol.

Mindset – Carol Dweck

Prima carte finalizata a fost ultima inceputa in iulie, si anume Mindset de Carol Dweck. Am constientizat cat de importanta e o mentalitate flexibila, sa nu ne lasam descurajati de esec ci sa acceptam ca face parte din viata noastra, iar cea mai buna atitudine este sa-l luam ca pe o oportunitate de invatare. Sunt atenta si la copii si ii incurajez sa-si dezvolte o mentalitate flexibila, avand astfel numai de castigat. Mi-am notat cateva intrebari pe care intentionez sa le pun la cina fetelor, pentru a starni o discutie constructiva despre ziua care se incheie:

  • Ce ai invatat astazi?
  • Ce greseala ai facut din care ai invatat ceva?
  • La ce ai lucrat din greu astazi?

Mi-ar placea sa raspundem fiecare membru al familiei la aceste intrebari, discutand despre efortul, strategiile, obstacolele si invataturile proprii si ale celorlalti.

Prizonierii georgafiei – Tim Marshall

Urmatoarea carte la care am ajuns doar pentru ca am vazut-o in lista de noutati Bookster si care mi-a facut cu ochiul deoarece mi-am dat seama ca m-ar ajuta sa-mi imbunatatesc cunostiintele de geopolitica a fost Prizonierii geografiei de Tim Marshall. O incursiune excelenta in istorie si geografie, in care autorul, un jurnalist britanic specializat in diplomatie internationala ia pe rand fiecare zona importanta a lumii si explica cum s-au format natiunile respective, confliectele importante de-a lungul timpului, cum a avantajat-o sau dezavantajat-o geografia sa, relatia cu vecinii in trecut si in prezent si multe alte detalii pe care le-am savurat din plin. Am apreciat mult aceasta carte pentru noile cunostinte dobandite datorita ei, dar si pentru ca mi-a dat multe subiecte de conversatie cu sotul, care are o cultura generala impresionanta si am avut ocazia sa dezbat cu el diferite probleme politice ale lumii in care traim.

Nostalgia – Mircea Cartarescu

Dupa ce am calatorit virtual pe toate continentele prin intermediul cartii Prizonierii geografiei m-am intors pe meleaguri dambovitene cu Mircea Cartarescu si a sa Nostalgia. Romanul imi aminteste de Solenoid, mi se pare ca e in acelasi stil suprarealist, iar modul in care este scrisa mi se pare si de aceasta data fermecator. Cartarescu m-a cucerit inca din facultate cand am intrat prima data in contact cu stilul sau cu De ce iubim femeile. Faptul ca actiunea are loc prin Bucuresti si treburile ireale care se intampla in viata personajelor mi se par tare interesante si impresionante totodata. Am citit pana acum jumatate, insa cu parere de rau va trebui sa fac o pauza pentru a citi pana la sfarsitul lunii Poate ar fi bine sa discuti cu cineva, cartea lunii septembrie in cadrul clubului de lectura #cititOARE la care intentionez sa particip. Revin cu impresii despre aceasta in viitorul articol.

Acestea au fost cartile care m-au preocupat pe mine in ultimele sase saptamani. Sunt curioasa, ce titluri planuiti sa cititi in aceasta toamna?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.