10 locuri de explorat cu copiii in Sectorul 4 al Bucurestiului

Locuiesc in Sectorul 4 al capitalei de mai bine de 10 ani. Inainte sa stau aici nu stiam prea multe despre zona. S-a nimerit sa gasesc la Aparatorii Patriei casa pe care mi-o doream cand am terminat masterul. Am descoperit insa rapid suficiente atractii incat sa fiu multumita de ce ofera in materie de relaxare aceasta parte a Bucurestiului. Uitandu-ma in urma, constat cat de mult s-a schimbat si a evoluat cartierul in care stau. In acest articol pentru care mi-a fost inspiratie Carmen vreau sa va vorbesc despre cateva locuri de suflet din zona.

Casa Memoriala George si Agatha Bacovia

Vizitand acest loc in mai am aflat ca Bacovia era pasionat si de desen (schite facute de el sunt expuse) dar si de muzica (canta la vioara). El a locuit aici din 1933 cand s-a stabilit in Bucuresti cu sotia si fiul sau pana in 1957 cand a incetat din viata. Am apreciat mult linistea din gradina, dar si faptul ca se organizeaza ateliere pentru copii.

Biletul de intrare este 10 lei de adult si 5 lei pentru pensionari, elevi sau studenti, pentru copii fiind gratuit. M-as intoarce aici pentru un tur ghidat, pentru a afla si mai multe despre viata scriitorului.

Parcul Natural Vacaresti

Imi place sa ajung in acest loc macar o data in fiecare sezon. Idea de a avea natura in acea stare salbatica la doar 5 minute cu masina de casa e absolut minunat. O tura completa are mai bine de 8 kilometri, asa ca eu il vad ca pe un traseu de vacanta in mijlocul orasului. Abia astept sa revin acolo toamna aceasta.

Casa Memoriala Tudor Arghezi

O alta oaza de liniste pe strada Martisor la numarul 26, la Arghezi mi-a placut si livada sa care este maricica avand in vedere ca e in oras. Cusca lui Zdreanta este inca in curte, ca si cum locul a ramas blocat in trecut. Aici se organizeaza ateliere literare pentru copii, iar biletul de intrare este 10 lei de adult si 5 lei pentru pensionari, elevi sau studenti, pentru copii fiind gratuit. Nu am mai trecut demult pe aici, ultima data imi amintesc ca am mers cu Otilia bebelus intr-o zi de toamna tarzie. As reveni cu fetele in vizita, eu fiind mare amatoare de case memoriale. Imi place sa vad cum au trait oamenii cu decenii in urma, vibratia locului, sa-mi imaginez detalii despre viata lor artistica si de familie. Fotografiile sunt chiar mai vechi, de cand eram insarcinata cu Otilia.

Cimitirul Bellu

Recent Otilia mi-a spus ca ar vrea sa mearga intr-un cimitir, pentru ca a auzit de cimitire, dar ea n-a fost niciodata. Cred ca eram in vacanta si i-am spus atunci ca va ajunge la un moment dat, de ce nu, daca asta isi doreste. Acum imi dau seama ca un cimitir care merita vizitat si aproape de casa ar fi Bellu. Eu am ajuns aici intr-o plimbare de dupa-amiaza, in perioada cand am avut biroul in fostul City Mall, chiar langa cimitir. As zice ca aleea scriitorilor unde se pot vedea mormintele lui Eminescu, Ion Luca Caragiale, Mihail Sadoveanu, Nichita Stanescu si multi altii prezinta interes.

Terra Salin

Toamna aceasta am ajuns intr-un loc nou deschis pe strada Gramont 38, unde cei mici pot face sedinte de salinoterapie. Mi-a placut cum e amenajat locul, iar fetele s-au distrat pe cinste. Cele doua camere sunt conectate la un halogenerator care macina sarea în 2 dimensiuni: una de 10 microni care cade pe suprafete ?i a doua dimensiune de 1-5 microni care patrunde în caile respiratorii, foarte adanc, pân? în bronhiolele terminale ?i în alveolele pulmonare. Aici au loc si evenimente pentru copii precum spectacole de teatru, ateliere sau clase de yoga. Puteti afla programul si noutati pe pagina lor de Instagram.

Biblioteca Otilia Cazimir

Un alt loc indragit de unde imprumut carti interesante pentru fete este biblioteca din cartierul meu. Se gasesc in catalogul online chiar si titluri noi pentru adulti. De multe ori am gasit aici cartile citite pentru cluburile de lectura la care particip. Reteaua de biblioteci metropolitane este destul de vasta, recomandarea mea este sa vedeti daca nu aveti una aproape de casa.

Parcul Lumea Copiilor

Imi place acest loc linistit unde am ales chiar sa-i organizez ziua Otiliei luna aceasta intr-un foisor. Din primavara am tot venit la picnic aici, cateodata alaturandu-se si Eve cu hamacul, iar atmosfera mi s-a parut atat de frumoasa, incat am zis ca e un bun loc unde sa chemam prietenii si familia pentru aniversare. Pentru mine si familia mea este un loc in care revenim des pentru plimbari. Aleile numeroase si largi sunt indragite si de fete pentru plimbari cu bicicleta, iar locul de joaca este cel mai mare din cate stiu in Bucuresti. Este si un loc bun pentru amatorii de sport, existand aici numeroase terenuri de baschet, mese de ping pong, dar si o banda de atletism.

Palatul Copiilor

Un alt loc apreciat de copii unde se organizeaza tot felul de cursuri gratuite este Palatul Copiilor. Otilia face parte de anul trecut din trupa de dans Dinamic. In curand incep inscrierile pentru acest an educational (dedicate copiilor peste patru ani). Eu zic ca merita aruncat un ochi, sunt foarte multe cercuri impartite pe diverse domenii, de la Stiinta la Arta si limbi straine.

Parcul Carol

Am multe amintiri din acest parc, cea mai importanta fiind prima vizita aici care a reprezentat si prima intalnire cu cel care avea sa-mi devina sot. Imi plac aleile in panta, natura, lacul si pasarile din jurul lui, dar si linistea pe care o gasesc aici de fiecare data. Inainte de pandemie mergeam periodic la o piesa de teatru de copii in weekend, la restaurantul Dines din parc.

Freezy Gelato

Eu si fetele suntem mari amatoare de inghetata si mare mi-a fost bucuria cand am gasit la 10 minute de mers pe jos de casa o gelaterie la care inghetata e la fel de buna ca cea mancata in Italia. Am zis ca vom face o traditie sa vin aici cu ele in zilele insorite de weekend. Gelateria este pe strada Amurgului 31, foarte aproape de granita cu sectorul 4.

Ei bine, acestea au fost primele locuri care mi-au venit in cap pentru a le recomanda din sectorul meu. Daca aveti si alte locatii din Bucuresti carora le-ati trecut pragul si v-au incantat le astept cu interes in comentarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.