2017 in retrospectiva

Este acea perioada a anului in care ne uitam inapoi la anul care a trecut si ne fixam obiective pentru noul an. Foarte multi ani mi-am fixat constiincioasa obiective la care chiar imi dadeam note la sfarsit de an si faceam o medie per total – asa determinam daca a fost un an bun. Am depasit insa acea etapa din momentul in care am inceput sa-mi doresc sa devin mama. Pur si simplu, nu mi se parea ca as putea sa pun pe lista faptul ca imi doresc un copil, la un loc cu obtinerea unei certificari sau vizitarea unui numar de tari. Nu cantareau la fel. Sau mai bine zis, imi doream atat de mult un copil, incat excursiile internationale sau certificarile nici nu mai contau. In aceeasi nota a inceput si 2017: imi mai doream un copil, iar daca mi se indeplinea aceasta dorinta pana la sfarsitul anului, pentru mine era un an reusit. Si uite ca a fost!

Luna ianuarie a fost luna in care m-am rasfatat, incercand sa profit de ultimele saptamani in care lucram program de sase ore. Imi propusesem sa ajung o data pe saptamana la piscina si-mi amintesc ca ma simteam extraordinar. Faceam si fitness, mergeam si la sauna si ma simteam intr-o forma foarte buna. Am de gand sa repet figura si anul asta, mai ales ca in ianuarie se implinesc cele sase saptamani de la nastere si pot incepe sa fac miscare.

In februarie, chiar daca a fost o luna scurta, cuvantul cheie a fost dans. Da, da..mai rar o luna in care sa dansez pana la epuizare de doua ori. Despre una dintre ele v-am povestit – petrecerea aniversara Moon organizata de Dana Rogoz, iar cea de-a doua a fost botezul fetitei celei mai bune prietene unde DJ-ul a fost cel de la nunta noastra, asa ca am dansat la greu, atat eu cat si Otilia.

In martie mi-am indeplinit un vis mai vechi – am vizitat Barcelona. M-am desprins pentru prima data de Otilia si am fugit intr-o escapada in doi.

 

 

A fost si luna in care am aflat ca sunt insarcinata, asa ca excursia a fost cu atat mai mult binevenita. Stiu ca urmeaza acum o perioaada mai indelungata fara excursii internationale in doi. Nu am apucat sa povestesc despre aventura spaniola pe blog, insa mai sus sunt fotografiile mele preferate de pe Instagram de acolo.

In aprilie am ajuns la un workshop al Oanei Stoianovici despre Copilul Interior si desi sarcina era foarte la inceput, in momentul de meditaie din cadrul sesiunii m-am imaginat impletind codite la doua fetite. Habar nu aveam atunci ce voi avea, insa mi se parea atunci prea frumos ca sa devina realitate. Si uite ca astazi sunt mama 2.0 de doua fetite..cei drept, mai am pana voi impleti codite, insa va veni si acel moment. Hurray!

Tot in luna aprilie am sarbatorit Pastele la Medgidia, insa ce nu am realizat atunci a fost faptul ca acele sarbatori marcheaza ultima masa festiva acolo. Intre timp, parintii mei s-au mutat la Bucuresti si nu vom mai ajunge pe acolo decat vara, in drum spre mare.

La sfarsitul lunii mai plecam in vizita la bunica de la Oradea. Ne-am oprit la Alba Iulia, Cluj, Salina Turda si a fost o super excursie.

In iulie mergem la munte (Cheile Gradistei)  si la mare (Hanul Piratilor), prima data pe sezon. Ma bucur sa pot calatori, chiar daca sarcina avanseaza tot mai mult.

August este insa adevarata luna de concediu: plecam o saptamana in Israel, vacanta care este pentru mine o revelatie. Am povestit mai multe despre asta aici si aici. Continuam apoi cu cateva zile de plaja in tara, in formatie completa.

In septembrie sarbatorim aniversarea de doi ani a Otiliei, ultima in care ea este copil unic, asa ca am vrut sa se simta cu adevarat speciala. Am marcat momentul pe blog insirand cateva ganduri pe aceasta tema aici.

In octombrie m-am bucurat de fiecare zi de toamna alaturi de Otilia, fiind in concediu de maternitate si putand astfel sa ne plimbam zilnic prin parc sau sa facem tot felul de activitati.

 

Am facut si cateva fotografii de gravida care vor reprezenta amintiri foarte frumoase de-a lungul timpului.

In noiembrie am devenit mama pentru a doua oara si m-am adaptat la noua viata, in primele saptamani cu Melania.

Decembrie nici nu-mi dau seama cum a trecut. Printre activitati de mama si pregatiri de sarbatori am strecurat si un workshop de stil, despre garderoba capsula, sper sa scriu despre el in curand.

Urmeaza primul revelion in patru. Primul as zice in formatie completa. Primul pe care il voi petrece alaturi de familia pe care am visat-o dintotdeuna. Doamne, cat de norocoasa ma simt!

Tragand linie, a fost un an tare frumos, asa cum sper ca ai avut si tu.

Sa ai un 2018 memorabil, cu multe experiente inedite, cu cei dragi aproape in care sa realizezi tot ce ti-ai propus si chiar mai mult! La multi ani!

3 thoughts on “2017 in retrospectiva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.