De fiecare data cand trec portile Operei Comice ma simt iar mica, iar copilul interior danseaza de bucurie. Eu nu am descoperit opera in copilarie, am ajuns la primul spectacol abia in clasa a X-a. Profesoara de limba engleza si diriginta mea de atunci a organizat o excursie la Teatrul National de Opera si Balet din Constanta, unde am vazut Nunta lui Figaro. Am gasit tare comica reprezentatia, m-au impresionat costumele, dar mi s-au parut caraghioase versurile in italiana cantate pe note inalte din care nu intelegeam nimic. Am chicotit atunci cu o colega, iar o plasatoare a venit la noi si ne-a soptit ca daca nu ne potolim, va trebui sa parasim sala.
Ma bucur insa ca alaturi de fetitele mele am recuperat si am avut oportunitatea sa vad atatea spectacole minunate. Cred cu tarie ca am invatat impreuna multe lucruri din ele, ca fiecare reprezentatie le-a deschis noi orizonturi.
Pe langa spectacolele care ne culturalizeaza si pe noi, parintii, nu doar pe cei mici, la Opera Comica au loc mereu evenimente interesante. Am ajuns aseara la Targul Poveste de Craciun si desi eram familiarizata cu atractiile din anii trecuti, mi se pare ca de data aceasta au dus totul la un alt nivel.
Atatea idei inedite puse in practica intr-un singur loc! Vizita la targ mi-a amintit de incursiunea din copilarie la Oraselul Copiilor din Constanta. Era in perioada Craciunului si am facut atunci o fotografie cu Mos Craciun, cu Eve si cu tata. Aveam cam varsta Otiliei si mi se parea totul acolo absolut magic.
Sunt convinsa ca asa li s-a parut si fetelor mele experienta de aseara, cand au avut ocazia sa guste cateva din atractiile targului, multe din ele unice in Bucuresti.
Mi se pare ca a fost valorificat la maxim fiecare metru patrat de curte.
Copiii au ocazia sa incerce si anul acesta zborul cu sania Mosului, o calatorie la inaltime intr-o sanie in care incape intreaga familie. Cred ca privelistea de acolo sus asupra targului plin de luminite este foarte frumoasa.
Mos Craciun ii asteapta pe cei mici ca sa le asculte dorintele, copiii calatorind pentru a ajunge la el cu un lift magic.
Chiar daca nu e zapada in Bucuresti, derdelusul e deschis pentru prichindei. Pentru ca Melaniei ii era teama anul trecut cu sania s-a dat si Florin cu ea si au avut parte de adrenalina. Anul acesta derdelusul e putin mai mic si dedicat exclusiv copiilor, dar la fel de distractiv.
Chiar si cei mai mititei vizitatori au ce face la targ, trenuletul si caruselul ii asteapta.
Sunt si optiuni pentru a servi ceva bun, am vazut ca se poate cumpara pizza, scovergi si mancaruri traditionale, vin fiert si multe altele. Este amenajata o zona de servit masa la Casuta din Copac. Scena Colindatorilor este nelipsita si in acest an si abia astept sa ne intoarcem pe 9 si 18 decembrie, cand Otilia va canta alaturi de copiii din Programul National Cantus Mundi.
Parcul de aventura este deschis in continuare, asa ca micii aventurieri se pot catara prin copaci. Tiroliana Renilor m-ar tenta si pe mine, daca ar fi si pentru adulti, iar Melaniei ii face cu ochiul Hornul Mosului, peretele de escalada.
Dar asta nu e tot, la atelierele spiridusilor copiii isi exerseaza creativitatea prin realizarea de globuri, decoratiuni de iarna, coronite si jucarii din fetru, iar la Magazinul OCC si la Libraria lui Mos Craciun, parintii
gasesc inspiratia pentru cadourile de sub brad.
Totodata, Atelierele Bubu continua si pe durata targului, fiind adresate celor mai mici spectatori, cu varste de pâna la 3 ani.
In premiera, in aceasta editie, Fabrica de Turta Dulce si Fabrica de Coronite sunt locurile in care
cei mici au ocazia sa-si exerseze abilitatile culinare si estetice, realizându-si propriile decoratiuni
delicioase de sarbatori.
La finalul vizitei la Targ, amintirile cele mai frumoase se imortalizeaza la Coltul Foto.
Cu atatea atractii la dispozitie, e de petrecut aici mai multe seri pentru a experimenta pe indelete cat mai multe din aceste atractii intereante.
Accesul publicului la targ este liber. Pentru participarea la activitati este necesara achizitionarea de tichete, disponibile la Magazinul OCC si în spatiile special amenajate. Costul unui tichet este de 3 lei.
Ca sa va faceti o idee, preturile pentru activitati arata cam asa:
- Patinoarul – 6 tichete / tura, 6 tichete / patine, 6 tichete / animalul ajutator
- Derdelusul – 1 tichet / coborare
- Zborul cu Sania – 18 tichete / tura (doua persoane o data)
- Traseul Spiridusilor – 9 tichete, vârsta minim?: 3 ani, inaltime minima: 100 cm, inaltime maxima: 140 cm
- Hornul Mosului – 7 tichete, vârsta minim?: 5 ani, înaltime minima: 120 cm
- Tiroliana Renilor – 6 tichete, vârsta minim?: 3 ani, înalime minima: 100 cm, înaltime maxima: 140 cm
- Caruselul – 3 tichete / persoana / tura (5 minute)
- Trenuletul – 3 tichete / persoana / tura (o plimbare)
- Liftul Magic catre Mos Craciun – 15 tichete (patru persoane o data)
- Fabrica de Turta Dulce – 3-15 tichete
- Fabrica de Coronite – 5-20 tichete
- Coltul Foto – 5 tichete / fotografie
- Atelierele Spiridusilor – 5-25 tichete, în functie de atelierul ales.
Ma bucur ca am gustat putin din atmosfera de sarbatoare de la Targul Poveste de Craciun si am sentimentul ca in luna decembrie acesta va fi locul preferat din Bucuresti al familiei mele.