Ex la Teatrul Mic

Pe la sfarsitul lui septembrie sora mea si-a sarbatorit ziua de nastere in mai multe feluri. Pe mine si pe prietenele ei ne-a scos la pizza, iar pe parintii nostri i-a invitat la teatru. Cand am iesit in oras mi-a povestit incantata ce piesa reusita a vazut cu o seara inainte. Am rugat-o sa-mi spuna mai multe si asa am aflat ca e vorba de spectacolul Ex la Teatrul Mic, in care joaca si Tudor Istodor. Un alt detaliu picant aflat atunci a fost faptul ca una din actrite apare complet nud. Cand am ajuns acasa si i-am povestit lui Florin ni s-a parut o idee buna sa mergem si noi la acest spectacol. In urmatoarea zi chiar ajungeam pe la Universitate cu fetele la Archy Fest, asa ca am trecut si pe la casa de bilete a Teatrului Mic. Biletele se pot cumpara si online, dar daca tot ajungeam in zona n-avea rost sa platesc taxa de procesare de 17 lei. Pretul biletului a fost 70 de lei de persoana, iar spectacolul se joaca la sala Studio de la subsol a sediului Teatrului Mic de pe strada Gabroveni. Sunt doar 40 de locuri repartizate toate pe cate un rand pe marginea salii dreptunghiulare. De cum am intrat mi-a placut decorul, spectatorul este practic invitat in casa protagonistilor, un cuplu tanar format din Daniel (Tudor Istodor) si Ana (Ana Bianca Popescu). Am apreciat de la inceput designul: stam practic intr-un living decorat cu multe canapele si corpuri de iluminat care are si o bucatarie comuna. Senzatia de intimitate am avut-o inca de la inceput. Actorii se desfasoara chiar langa noi. Totul incepe cum Daniel se intoarce de la serviciu si asist la conversatia lor se seara. El e arhitect, ea medic, au doi copii, si pare ca relatia lor scartaie pe alocuri. Eu asta am simtit din dialogul oarecum tensionat. Ana interpreteaza in mod negativ orice replica a lui Daniel, incercand sa-l puna la zid cu orice i se da ocazia. Daniel pare si el obosit dupa o zi de munca, stresat si fara prea mult chef de conexiune cu sotia lui, care se ocupase singura de cei doi copii pe parcursul zilei.

Lucrurile o iau razna atunci cand Daniel primeste un telefon de la fost iubita, care ii spune ca s-a certat cu prietenul ei, a plecat din casa lor si ca nu are unde sa doarma la noapte, propunand sa vina sa doarma la el. Asta mi-a dezvaluit cat de fragila e relatia lor. Desi din ce am retinut erau de peste 10 ani impreuna, erau casatoriti cu doi copii, nesiguranta era la ea acasa si acuzele au inceput sa curga din partea Anei. Intrand in poveste, mie mi s-a parut ca si Daniel a gresit: sustinand ca i-a spus Franziskai (fostei iubite) la telefon ca nu se poate sa doarma la ei, insa peste cateva minute cand a aparut la usa lor nu a repetat acelasi lucru. Nu a stiut sa puna o limita asa cum trebuia. Indiferent de cat de insistenta ar fi fost ea, avand inca sentimente pentru el si fiind dispusa sa-l recucereasca.

Au fost multe dialoguri vulnerabile, taioase, mai tarziu chiar agresive, insa nu cred ca a fost macar unul din cei 40 de spectatori care sa nu se fi regasit macar pentru un minut in vreo ipostaza a actorilor. Pentru ca spectacolul surprinde atat de bine dinamica unei relatii de cuplu, provocarile ei si tot ce implica asta incat nu poti sa nu simti compasiune pentru cei trei protagonisti.

Mi-a placut tare mult spectacolul. In ultimii 10 ani am vazut foarte multe piese de teatru in care a jucat Tudor Istodor si cumva aveam garantia ca n-o sa fiu dezamagita.

Spectacolul are mai multe reprezentatii in noiembrie si decembrie, mai multe detalii si bilete sunt disponibile aici. Pentru mine a fost o buna ocazie de a iesi la o intalnire cu sotul meu, dar si de a ma imbraca pentru prima data cu noul meu palton, pe care il visez de mai bine de un an, dar pe care abia acum l-am gasit si cumparat.

Sursa foto prima fotografie cu Tudor Istodor: Teatrul Mic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.