Recomandari de iulie

Vara aceasta se pare ca este despre multe lucruri, insa mai putin despre scris. Nu am fost niciodata foarte activa pe blog, dar nici asa absenta totala cu lunile, parca nu s-a mai intamplat in cei patru ani de cand am si aceasta preocupare. Motivele se gasesc cu usurinta, lipsa de timp, dar mai ales de inspiratie. Nu scriu niciodata deschizand o pagina goala si apucandu-ma sa insirui decat daca primele randuri le am deja in cap si simt o nevoie acuta sa le si impartasesc. Asa se face ca in ultimele luni un stat bine mersi in carapacea mea, mi-am vazut de viata cum am stiut mai bine, fara relatari pe blog. M-am gandit chiar serios daca n-ar fi mai bine sa-l inchid. N-am facut-o gandindu-ma la cate bucurii mi-a adus de-a lungul timpului si sper sa nu-mi mai treaca astfel de ganduri prin cap, ci dimpotriva, sa-mi regasesc inspiratia si sa postez mai des.

Astazi vin cu cateva recomadari:

Un film – The history of love – o poveste de dragoste fermecatoare si tulburatoare in acelasi timp dintre doi tineri evrei ce incepe in Polonia in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Imi imaginez ca si romanul scris de Nicole Krauss, pe baza caruia s-a facut filmul este foarte bun, altfel n-ar fi avut cum sa iasa un film atat de reusit. The history of love inca ruleaza in mai multe cinematografe din Bucuresti.

O piesa de teatru – Sofer / Pictor. M-am dus la Teatrul Evreiesc convinsa ca nu am cum sa vad o piesa dezastroasa, doar nu s-a intamplat niciodata asta. Am vazut-o pe Maia Morgenstern in prea multe piese incat sa am incredere ca fiecare proiect in care este implicata este un succes. Si asa a si fost, piesa a transmit si emotie, m-a facut si sa rad, am trait povestea celor doua personaje ca si cum ar fi fost a mea. Sper sa ma reintorc curand la Teatrul Evreiesc. Vad ca piesa se va juca pe 21 iulie la Teatrul de Vara din Mamaia.

O carte – Conjuratia imbecililor de John Kennedy Toole, romanul pe care il citesc acum. Cred ca am auzit de el prin liceu, insa atunci nu l-am gasit la biblioteca. Am uitat de el, insa la un eveniment pentru parinti de care am mai povestit aici a fost recomandat pe scena si atunci a reintrat pe lista mea de carti de citit. Imi place cum autorul pune in scena ridicolul, creand situatii foarte comice. Am citit cu placere pana acum mai bine de jumatate, nu ma astept sa ma dezamageasca pana la sfarsit.

Un serial – Person of interest. M-a cucerit iremediabil de cand am vazut episodul pilot, si nu ma consider usor de multumit. La Game of Thrones de exemplu, primul episod nu a trecut testul si nu am mai vazut nici un alt episod apoi. La fel si mult laudatul si mult asteptatul Twin Peaks, noua serie. Mi s-a parut dezastros si am considerat ca nu merita nici un minut in plus. Altfel sta treaba cu Person of interest, cum domeniul securitatii informatiei este vizat, nu putea sa ma lase indiferenta. Scenariul foarte bun, umorul, actiunea, dar si faptul ca cei doi actori in rolul principal joaca foarte bine m-au facut sa ajung repejor la sezonul 3. Iar eu nu m-am mai uitat la un serial de mai bine de un an. Daca sunteti in cautare de unul, asta este recomandarea mea.

1 thought on “Recomandari de iulie

  1. Yeei ce dragut! 🙂
    Abia astept sa vad si filmul, in cartea Istoria Iubirii am trecut deja de jumatate. Fain! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.