Pe urmele lui George Enescu

Inceperea festivalului George Enescu duminica trecuta m-a entuziasmat peste masura! Nu numai pentru concertele simfonice care au loc zilele astea, cat si pentru celelalte evenimente ce se desfasoara cu aceasta ocazie. Primul la care am participat a fost turul pietonal “Pe urmele lui Enescu”. Inca de cand am fost la concertul de jazz la Palatul Cantacuzino acum cateva saptamani, explorand frumoasa cladire, m-a intrigat legatura cu George Enescu si am citit atunci mai multe despre viata lui. Cand am aflat ca se organizeaza un tur dedicat lui nu am stat deloc pe ganduri, fiind foarte interesata sa aflu mai multe despre enigmatica personalitate a compozitorului. 

Daca va intereseaza sa participati la tur trebuie sa stiti ca exista doua optiuni: varianta pietonala sau cea pe bicicleta. Traseul este cum nu se poate mai frumos: plecarea de la Ateneul Roman, un loc emblematic unde operele lui Enescu se asculta de zeci de ani, apoi se merge spre Sala Palatului, unde se pare ca ar fi vazut-o pentru prima data pe Maria Rosetti, iubirea vietii lui, incursiunea continuand pe Calra Victoriei pana la muzeul care astazi ii poarta numele.

Turul include o vizita ghidata a muzeului si a casei sale memoriale, locul unde a trait intre anii 1945-1946. M-a uimit aici simplitatea decorurilor, camerele mici dar amenajate cu mult bun gust.

Va recomand acest tur, pe mine m-a inspirat, intotdeuna imi place sa ascult povestile de viata ale oamenilor care au schimbat lumea, sau macar au facut-o mai frumoasa. Mai multe detalii sunt disponibile aici.
1
3 4 5 6

 

In alta ordine de idei, aceste fotografii sunt printre ultimele in ipostaza de gravida. Am purtat foarte multe imprimeuri vara aceasta, datorita Nonei. M-a atras foarte mult culoarea turcoaz, iar aceasta rochie, chiar daca nu am indragit-o foarte mult de la inceput, pe masura ce burta a devenit mai mare mi s-a parut foarte comoda si fluida.

~Outfit~

Dress: By Nona

Shoes: Mango

Bag: Mango

Sunglasses: Guess

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.