Pe unde mai iesim in oras?

In ultima saptamana am ajuns in cateva restaurante noi si as vrea sa va povestesc despre asta. S-a intamplat sa iesim atat in familie, cat si la o intalnire doar cu sotul, dar si cu colegii de serviciu.

In urma cu o saptamana vazusem o reclama din care aflam ca la Becker Brau se organizeaza duminica de la ora 11 teatru pentru copii. Asa ca am zis sa ducem fetele la “Punguta cu doi bani”. Nu sunt un fan al povestilor lui Ion Creanga deoarece mi se pare nepotrivita violenta si de multe ori nici mesajul pe care il transmit nu este in acord cu valorile mele pe care vreau sa le transmit si fetelor. M-am bucurat cand am vazut ca nu exista violenta si in piesa de teatru. Actorii au ramas dupa reprezentatie sa danseze cu copiii si sa ii picteze pe fata. A fost o distractie pe cinste. Restaurantul in care nu mai fusesem de peste 11 ani mi s-a parut neschimbat. Am vazut ca se continua seria duminicilor in familie cu teatru pentru copii si saptamanile viitoare. Duminica ca fi Ursul pacalit de vulpe. Intrarea la teatru este libera.

Weekendul trecut am mai ajuns la un restaurant recomandat de o prietena din zona Dristor. La inceput am avut senzatia ca este un loc fitos, deoarece am primit un meniu cu maxim sase feluri de mancare si numele unui chef. Toate pareau pretentioase, asa ca am fost circumspecta la inceput. Apoi ni s-a mai povestit de cateva feluri de mancare si ni s-a adus si un meniu de pizza si paste. Florin a ales niste coaste marinate timp de o zi si a fost foarte multumit, iar eu am ales tagliatele cu creveti. Au fost absolut delicioase. Erau facute in casa, aldente, cu rosii cherry, putin usturoi si creveti. Cele mai bune paste de acest tip pe care le-am mancat vreodata. Sotul a mancat coaste atat la Becker Brau cat si aici si i s-au parut mult mai bune cele de aici. Asa ca experienta culinara la Erra Restaurant a fost memorabilia.

Tot saptamana aceasta s-a organizat o iesire cu colegii de serviciu iar locul ales a fost Linea (Closer to the Moon). Senzatia pe care o aveam despre acest restaurant este ca e un loc fitos, ceea ce s-a cam adeverit. Mi-a placut foarte mult decorul, servirea a fost de asemenea foarte buna. Insa la capitolul mancare, lucrurile nu au stat la fel de bine. Am ales tot tagliatele cu creveti si dovlecel, in amintirea farfuriei perfecte de la Erra. Insa din pacate aveau prea mult usturoi, nu aveau rosii deloc si doar putin spanac. Erau foarte uleioase si dupa parerea mea, fierte prea mult. Nu as reveni aici pentru mancare prea repede. Pentru o iesire cu prietenii in schimb, atmosfera este foarte frumoasa. A fost muzica live, iar privelistea de pe acoperis este minunata.

Voi pe unde ati mai iesit in oras? 

Credit foto: arhiva personala, terasa Linea (Closer to the moon)

1 thought on “Pe unde mai iesim in oras?

  1. Mie îmi place Linea, dar sunt de acord cu tine, nu stralucesc la capitolul mâncare. Am incercat meniul zilei si niste paste cu creveti si nu prea m-au incantat nici unele, nici altele. Îmi plac cocktailurile lor, in schimb, este unul care cred ca se cheama Bahama Mama la care visez din septembrie de când l-am descoperit :))))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.