Cand eram in clasele primare, mama visa sa devin balerina. Ca sa nu ramana o dorinta ascunsa si niciodata indeplinita ai mei m-au inscris de indata ce a existat aceasta optiune la clase de balet. Ma duceam saptamanal impreuna cu sora mea si-mi placea sa exersam cele cinci pozitii de balet in oglinda. Nu pot spune ca am facut o mare pasiune pentru acest dans artistic, deoarece atunci cand Evelina s-a suparat ca profesorul a calcat-o pe picior si a hotarat ca nu mai vrea sa mearga mi-am asumat tacit decizia de a nu mai continua nici eu. Am inceput apoi antrenamentele de volei si desi sportul mi-a adus multe beneficii, simt insa ca as fi avut nevoie sa dezvolt mai mult latura mea artistica in copilarie. Performanta in balet nu este la indemana oricui, luand in considerare sacrificiile cerute de antrenamentele prelungite ce contorizeaza sute de ore de munca, insa ca spectator ai parte de acea magie, traind alaturi de balerini frumusetea si eleganta prin emotiile pe care le transmit. Mi-ar placea ca baletul sa faca parte din viata fetelor mele, iar ele ca spectatoare pentru inceput sa traiasca povestile frumoase de pe scena, sa-si dezvolte sensibilitatea si delicatetea.
Otilia a avut ocazia sa participe la inceputul lunii la cea mai importanta premiera de balet a toamnei la Opera Comica pentru Copii, spectacolul Print si Cersetor, realizat pe baza romanului omonim al lui Mark Twain.
Periodic, Opera Comica pentru Copii organizeaza programul Micii Jurnalisti prin care cei mici vad un nou spectacol in avanpremiera, fac apoi un tur ghidat in culisele Operei Comice si au sansa sa ii cunoasca pe artisti, sa le puna intrebari in cadrul unei conferinte de presa organizate special pentru ei. Viitoarele editii ale programului Micii Jurnalisti vor fi anuntate pe pagina de Facebook a Operei Comice pentru Copii.
Eu am fost tare entuziasmata de eveniment si am incercat sa-i transmit si Otiliei asta, ascultand impreuna varianta audio a romanului Print si Cersetor de Mark Twain de cateva ori in saptamana dinainte de spectacol.
Spectacolul de balet Print si Cersetor are durata de o ora si zece minute fara pauza si este recomandat copiilor de peste trei ani. Cum Otilia doar ce a trecut pragul de varsta si fiind destul de obosita dupa prima ei saptamana de program prelungit la gradinita nu a rezistat pana la finalul spectacolului. Pentru copiii mai mari, care asociaza mai usor momentele baletului cu cele din romanul lui Mark Twain cred ca a fost cu adevarat captivant. Spectacolul mai poate fi vazut luna aceasta pe 24 si 25 noiembrie.
Opera Comica pentru Copii mai pregateste pana la sfarsitul anului si alte spectacole interesante. Cel care mi-a atras atentia cel mai mult si mi se pare o buna ocazie de a marca inceputul sarbatorilor de iarna este “Poveste de Craciun”. Spectacolul va avea loc pe 4 decembrie la Sala Polivalenta si va cuprinde momente speciale cu artistii lirici si Baletul Operei Comice pentru Copii, avand insa si multi invitati surpriza. Vor exista momente de balet clasic, dar si modern, iar coruri de copii din toata tara vor sustine momente muzicale.
Incepand cu 29 noiembrie isi deschide portile si Targul “Poveste de Craciun” care va avea loc in curtea interioara a Operei Comice pentru Copii. Pe cei aproape 8.000 de metri patrati, suprafata pe care se intinde Targul ,,Poveste de Craciun”, cei mici vor putea sa petreaca, zi de zi, momente de distractie si veselie la cel mai mare patinoar dedicat exclusiv copiilor, Atelierele Spiridusilor, Caruselul cu jucarii, Salonul lui Mos Craciun, Curtea Renilor, Magazinul brazilor impodobiti si Scena Cantus Mundi. Echipa Operei Comice a pregatit si alte surprize pentru copiii de toate vastele: derdelusul OCC, taramul oamenilor de zapada si o multime de cadouri si produse culinare delicioase de sezon. Colinde si cantece traditionale de Craciun vor rasuna, pe tot parcursul targului, pe scena colindatorilor. Targul va fi deschis pana pe 15 ianuarie, de luni pana vineri între orele 16:00 – 21:30, iar sambata si duminica intre orele 10:00 – 22:00. Intrarea este libera.
Sursa foto: Opera Comica pentru Copii
1 thought on “O oaza culturala in Bucuresti – Opera Comica pentru Copii”