Cenusareasa la Opera Comica pentru Copii

Cred cu tarie ca evenimentele culturale la care participam ne ajuta sa ne dezvoltam, lucreaza in noi si chiar ne pot schimba viata. Imi amintesc cand am venit pentru prima data la o piesa de teatru cu tata in Bucuresti. O lume intreaga mi s-a deschis atunci in fata ochilor. Ani mai tarziu, decizia de a veni sa fac facultatea in capitala sunt convinsa ca a fost influentata la nivel inconstient si de viata culturala ofertanta pe care o ofera orasul si pe care avusesem ocazia sa o savurez.

Vineri seara am avut ocazia sa merg pentru prima data la un spectacol de opera in Bucuresti, la avanpremiera Cenusareasa la Opera Comica Pentru Copii. Otilia a mai fost o data acolo insotita de Florin, la un spectacol de balet. Am mai ajuns toti patru la Targul de Craciun organizat in curtea Operei Comice pentru Copii prin decembrie si probabil am merge mai des pe acolo, daca nu ar fi la o distanta considerabila de casa.

Dar iata ca vineri, pe 7 martie, ne-am propus sa mergem in familie la avanpremiera Cenusareasa, asa ca am ramas amandoi sa lucram de acasa, propunandu-ne sa o luam pe Otilia de la gradinita putin mai devreme si pe Melania de la mama tot atunci, pentru a ajunge la timp in Giulesti. Imi propusesem sa le citesc povestea in serile dinaintea spectacolului, insa variantele pe care le aveam noi pe acasa nu contin toata povestea fratilor Grimm. Am cautat si la bibliotecile din apropierea casei si biroului, insa n-am gasit ceva mai bun disponibil la raft. Iar pana la urma m-am gandit ca poate e mai bine sa fie surprinse, daca au mai uitat detalii din poveste. Chiar si asteptarile mele nu erau foarte ridicate, intrebandu-ma ce mai e de spus in ceea ce priveste Cenusareasa in 2020?

Dar uite ca am fost atat de placut impresionata! Tot spectacolul am fost cu un ochi la scena si cu unul la micile spectatoare si vedeam in privirea si aplauzele lor aceeasi bucurie si incantare pe care o simteam si eu.

De cand am intrat in Sala Mare am fost uimita de cat de bine arata. Stiam ca teatrul Giulesti are o istorie in spate, fiind in picioare din perioada interbelica, nu eram insa la curent cu faptul ca in ultima decada Sala Mare a fost complet renovata.

De cand a inceput spectacolul mi-au luat ochii atat decorurile, cat si costumele pline de culoare. Tot ce se intampla pe scena era exploziv. Cei 400 de spectatori mici si mari erau fascinati de desfasurarea de forte.

Au fost atat de multe detalii inedite, pe care nu as vrea sa le dezvalui, ci mai degraba v-as recomanda sa vedeti acest spectacol.

Fetele au mers apoi la un tur prin culise, ajungand pe scena si apoi la o conferinta de presa cu Micii Jurnalisti care au putut sa adreseze regizorului, directorului general dar si catorva actori din spectacol orice intrebare au avut. Fetele mele au fost printre cele mai mici, asa ca nu au pus intrebari de data aceasta, insa am discutat tot weekend-ul detaliile discutate de regizor in cadrul conferintei de presa, semn ca au fost foarte atente, dar si interesate de discutie.

Sunt foarte recunoascatoare ca am avut ocazia sa petrec o seara atat de frumoasa in familie, dar si ca le-am revazut pe Laura si Tina la finalul serii.

Cenusareasa trebuia sa se mai joace la Opera Comica pentru Copii in toate weekendurile lunii martie (pe data de 13, 14, 15, 19, 21, 22, 28, 29 si 31) insa ma bucur ca in aceasta situatie de criza au gasit o solutie pentru a nu suspenda spectacolele, transmitandu-le live. Acesta de exemplu este disponbil in doua parti pentru a fi urmarit gratuit pe Facebook, fiind transmis live pe 14 martie.

1 thought on “Cenusareasa la Opera Comica pentru Copii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.