Activitate cu copiii: vizita la Muzeul Aviatiei Romane

Bucurestiul ofera multe optiuni de petrecere a timpului liber. Nenumarate muzee sunt deschise si isi asteapta vizitatorii. Acum ceva timp mi-am facut o lista cu locurile in care vreau sa ajung cu fetele in acest sezon. Pe lista se afla si Muzeul Aviatiei Romane unde intentionam sa merg cu copiii de 1 iunie, insa pentru ca a plouat am amanat vizita pentru weekend.

Desi am lucrat timp de un an chiar langa muzeu nu i-am trecut pragul niciodata. Intorcandu-ma acum in zona am fost tare uimita de cat de mult s-a schimbat zona. Cladirea in care am lucrat eu a fost demolata si in locul ei a aparut una noua de doisprezece etaje si cu o teresa foarte atractiva la parter.

La intrarea in muzeu ne-a intampinat un angajat al armatei glumet care ne-a dat bilete si ne-a indicat principalele puncte de interes din curte. Exista doua hangare cu avioane din diferite perioade, iar trecerea dintre ele este aranjata ca o straduta din Centrul Vechi in perioada interbelica. Florin le-a povestit fetelor despre fiecare model de avion, in ce razboi a fost folosit, in ce perioada a fost construit. M-am bucurat sa gasesc reprezentata si partea feminina. Aviatoare si parasutiste romane ocupa aici un loc de cinste. Le-am citit fetelor despre Smaranda Braescu, iar dupa acea se intrebau una pe alta daca vor sa devina aviatoare. Melaniei i-a placut tare mult sa alerge printre avioane, insa vremea instabila a facut-o sa se teama de norii negri si de vantul care risca sa ii ia palaria. De aceea a mers prin curte doar cu mana pe cap, oricat am incercat noi sa o linistim ca e in siguranta si nu i se va intampla nimic.

Mi-a placut ce am gasit la muzeu, atat partea istorica, cat si esponatele, dar si faptul ca este o zona verde destul de intinsa in care ne-am plimbat cu placere.

Biletul de acces costa 10 lei de adult, iar copiii viziteaza gratuit. Adresa muzeului este Soseaua Fabrica de Glugoza 2-4, iar programul de vizitare este de miercuri pana duminica de la 9 pana la 17, existand si o pauza zilnica de dezinfectare intre 12 si 13.

Mai am pe lista sa ajung cu fetele la Muzeul Simturilor, Muzeul Satului si Muzeul de Geologie. Pe acestea nu am apucat pana acum sa le vizitez cu ele. Ce alte activitati cu copiii recomandati?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.