Evenimentele lunii aprilie in Bucuresti

Luna aceasta au loc in Bucuresti multe evenimente gratuite care mi-au atras atentia si la care as vrea sa ajung. Vestea buna este ca la toate evenimentele prezentate mai jos exista si posibilitatea de a participa cu copilul. Ce-si poate dori mai mult o mama de bebelus si de toddler asa ca mine? Viata mea sociala n-a fost niciodata mai buna! Asadar, am in plan sa ajung la urmatoarele evenimente pana la sfarsitul lunii:

Cum vremea este atat de frumoasa, un tur pietonal prin oras este binevenit. A.R.C.E.N. reia in aceasta primavara seria traseelor pietonale si ne invita sa descoperim Bucurestiul Mahalalelor. De fiecare data, tururile lor au fost foarte bine documentate, am aflat multe lucruri despre istoria Bucurestiului de la Edmond si Albert, fondatorii A.R.C.E.N. si abia astept sa aflu noi povesti despre orasul pe care-l iubesc. Am participat la primul tur pietonal cu ei acum sase ani si de atunci am cam fost la toate evenimentele pe care le-au organizat.

Tururile “Cu bastonul prin Bucuresti” au loc vineri, sambata si duminica (13. 14 si 15 aprilie), iar toate detaliile sunt disponibile aici.

Un alt eveniment in aer liber la care mi-ar placea sa ajung este Ziua Pasarilor in Parcul Natural Vacaresti. Cand Otilia avea vreo 7 luni am mai fost la un traseu pietonal prin Delta Vacaresti cu ea si mi-a placut foarte mult. As vrea sa merg de data aceasta cu amandoua fetele, cu siguranta va fi o experienta inedita.

Tot in acest weekend are loc un eveniment Sun Talks (in Sun Plaza) pe tema “Redescopera-ti energia!”. Simana Tivadar, medic specialist in boli de nutritie va vorbi despre alimentatia sanatoasa, cum sa mancam echilibrat dar si constient. Detalii despre eveniment sunt disponibile aici.

Pe 28 aprilie, tot in Sun Plaza, are loc un nou eveniment Sun Talks – Andrei Rosu va vorbi despre metodele prin care sa-ti descoperi cea mai buna varianta a ta. Cum s? te reorganizezi pentru a-ti gasi timp pentru tine ?i pentru lucrurile care conteaza cu adevarat în viata ta. Sau cum s? ai rezultate mai bune atat pe plan profesional, cat si în relatiile cu cei dragi ?ie. Despre sanatate sufleteasca, relatiile cu ceilalti ?i cu tine. Totul pornind de la sport! Eu chiar vreau sa-l ascult pe Andrei Rosu, inscrierile pentru acest eveniment se vor deschide pe 20 aprilie. Gasiti informatii si despre acest workshop tot aici.

Joi, 19 aprilie, mamicile sunt invitate la un eveniment organizat de Florina Badea, Mama TimeOut pe tema relatiei de cuplu dupa aparitia copiilor. Toate detaliile organizatorice le gasiti aici. Luna trecuta am aflat la evenimentul Mama TimeOut cum sa organizez mai eficient locuinta si m-am bucurat sa vin acasa cu idei noi pentru a reorganiza dressingul. Sunt convinsa ca si de data aceasta voi pleca acasa cu idei bune.
In aceeasi seara are loc evenimentul organizat de Social Moms pe tema fricilor parintilor. Impreuna cu specialistii invitati se vor gasi solutii pentru identificarea si gestionarea fricilor parintilor si se va discuta cum le putem manevra, astfel incat temerile sa nu afecteze relatia copil-parinte. Toate detaliile sunt disponibile aici. Imi pare rau ca acest eveniment se suprapune cu Mama TimeOut, mi-ar fi placut sa pot participa la amandoua.
Instafestival, un eveniment dedicat iubitorilor de Instagram va avea loc pe 21 aprilie la Moara Vlasiei. Din pacate, cele 200 de locuri disponibile au fost deja ocupate (sper ca unul de mine si altul de instagrammerita mea draga, Evelina). Se anunta un instameet memorabil.
Spre sfarsitul lunii (pe 26 aprilie, la 10.30, la Biblioteca Emil Garleanu) are loc Clubul de carte al Parintilor Preocupati de lectura organizat de Natalia Dabija, care ne propune sa vorbim despre cartea “Marele Plan” de Stephen Hawking si Leonard Mlodinow. Luna trecuta imi propusesem sa ajung la clubul de carte lunar organizat de ea, am citit o buna parte din cartea propusa, insa n-am reusit sa o termin la timp si de aceea nu m-am mai dus nici la clubul de lectura. De data aceasta mi-am rezervat cartea la cea mai apropiata biblioteca si intentionez sa fac un efort pentru a o citi in timp util si a participa la intalnire. Am descoperit de curand o biblioteca foarte apropiata de casa si am mers regulat cu Otilia sa imprumutam carti. Am ramas placut impresionata de cartile frumoase si in stare excelenta disponibile la raft. Va sfatuiesc sa faceti o vizita la biblioteca, cu siguranta veti pleca cu bratele pline de carti. La sediile Bibliotecii Metropolitane din Bucuresti se pot imprumuta maxim sase carti pentru trei saptamani.
Voi la ce evenimente participati luna aceasta?
Sursa foto: Evelina Rustem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.