Escapada in decembrie

Sper ca va bucurati de cel mai frumos Craciun din viata voastra, sau cel putin aveti parte de sarbatori memorabile! Eu una ma simt ca atunci cand eram mica si aveam vacanta, sunt in concediu de 10 zile si oricum luna decembrie pentru mine a fost mai mult despre plimbari si distractia continua! Daca eram oarecum nemultumita ca nu prea am iesit din tara anul acesta decat in interes de serviciu am incercat sa recuperez in decembrie si uite asa am pus de doua city break-uri consecutive. Despre cel de-al doilea, in episodul urmator. Va voi vorbi putin in acest post despre primul, am mers intr-un loc unde mi-am dorit de foarte mult timp sa ajung, la Veliko Tarnovo. Cetatea medievala bulgareasca este la doar 180 de km de Bucuresti si este o destinatie buna de escapada. Noi cred ca am ajuns acolo in extrasezon deoarece hotelul era aproape gol, insa vara cred ca sunt multi vizitatori iar copacii inverziti fac acele locuri si mai frumoase. Orasul vechi are farmecul lui cu casutele colorate si stradutele din piatra cubica. Top 3 lucruri care mi-au placut cel mai mult in Veliko Tarnovo:

  1. cetatea Tsaravets – ofera o panorama superba asupra orasului.
  2. spectacolul de lumini – este in fiecare seara pe la ora 19, cetatea este luminata in diverse culori, timp de aproximativ 15 minute. Mi s-a parut interesant deoarece n-am mai vazut in alta parte asa ceva.
  3. Faptul ca la orice pas gasesti o pisica. Nu am intalnit deloc caini vagabonzi, in schimb, am vazut foarte multe pisici fara stapan, cele mai multe chiar prietenoase.

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/105058530428890706201/albumid/5958755181179062433?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]

Va recomand oricand o escapada la Veliko Tarnovo!

1 thought on “Escapada in decembrie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.