(Cu)Cuie-n frunte

Cred ca v-am spus pana acum cat de mult iubesc teatrul, admir actorii talentali si cum fiecare piesa de teatru vazuta imi ofera noi perpective deoarece empatizez foarte usor. De aceea, fiecare piesa vazuta vine la pachet cu trairi intense, emotii, uneori lacrimi, alteori rasete in hohote. Saptamana trecuta am fost invitata din nou la teatru in cadru restrans, de data asta am vazut piesa numita (Cu)Cuie-n frunte cu Tudor Aaron Istodor si Radu  Iacoban. Invitatia suna cam asa:

“Gata cu dulcegariile! S-a zis cu romantismul si cu siropul iubirii! Ne intoarcem la baietii de cartier. Dar nu de aici, ci din America. Haideti sa vedem ce iese din mixajul dintre un autor genial ca Eric Bogosian si doi interpreti excelenti. Adica Tudor Aron Istodor si Radu Iacoban. Un posibil raspuns: (Cu)Cuie-n Frunte de la Teatrul Luni de la Green Hours.

Eric Bogosian este probabil cel mai cunoscut autor american de monologuri, actor, scenarist si dramaturg. Printre cele mai pregnante tipuri de scriitura de la ora actuala, textele sale catapulteaza o ploaie de energie in actori. In plus, reusesc sa detoneze entuziasmul publicului in rafale repetate. Cu limbajul sau mustos, plin de maluri licentioase si de poezie a obscenitatii, spectacolul respira accelerat.

Societatea lui se compune treptat din portrete individuale. Fiecare spectator se poate mula pe unul sau mai multe caractere. Sau stari. De obicei, de revolta. Caci textul lucreaza cu fundamente, plus o suita de atitudini, judecati, prejudecati, moduri de a trai si de a gandi de azi. Evident, grav, plin de directete si fara sa dea solutii, sa justifice sau sa convinga de ceva. Se rezuma la a etala doar argumentele pro si contra.

Asa ca… in clipa in care se termina simti nevoia sa o ia de la inceput. Se intampla rar”.

Daca Tudor nu mai are nevoie de nici o prezentare, pentru mine fiind unul dintre cei mai buni actori ai tinerei generatii, pe Radu abia acum l-am descoperit..si mi-a placut ce am vazut! S-au scris despre el urmatoarele: Cunoscut ca unul dintre “rebelii noului val”, Radu Iacoban nascut in anul 1982, este pe langa una dintre prezentele fresh care mereu experimenteaza si inspira, si o prezenta sensibila “care simte intr-o maniera foarte personala muzica si ritmul cuvintelor” Mi-a placut piesa foarte mult, mi-a mers direct la inima. Partea hip hop m-a cucerit definiv si irevocabil! Sper sa ii mai vad pe actori intr-o asemenea interpretare, care se mapeaza perfect pe gusturile mele. Am ras, am aplaudat, am traiti povestea, am ridicat mainile la partea de hip hop, ce mai, am trait intens! Iar bonus, la final, am stat de vorba cu actorii, iar de data asta am facut si cateva poze cu ei. Le multumesc pentru seara fabuloasa! 

1

2 3 4 5 6 7 8 9111214

5 thoughts on “(Cu)Cuie-n frunte

    1. Teatrul a fost intr-un cadru privat, iar eu am fost invitata fara a avea posibilitatea sa invit alti oameni la randul meu. Piesa se joaca diseara la Green Hours si esti invitat cu caldura sa o vezi! O sa-ti placa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.