Ce seriale am mai vazut?

In fiecare seara dupa ce adorm fetele obisnuiesc sa ma uit la un episod de serial. Ma relaxeaza, genereaza subiecte de conversatie cu sotul si cateodata imi da de gandit. O sa povestesc in acest articol la ce seriale m-am uitat in ultimele doua luni. Ultima oara am abordat aici acest subiect.

Unorthodox

Un serial care mi-a placut mult despre o tanara ce facea parte dintr-o comunitate de evrei ultraortodocsi pe care alege sa o paraseasca pentru a incepe o noua viata. A fost inspirat din memoriile scrise de Deborah Feldman – The Scandalous Rejection of My Hasidic Roots. Imi amintesc ca atunci cand am vizitat Israelul am vazut foarte multe familii de evrei ultraortodocsi, mai ales in Ierusalim, dar si in Tel Aviv unde aveau chiar o plaja dedicata si imi doream sa aflu mai multe despre ei. Acest serial mi-a dat aceasta ocazie. A fost emotionant si captivant. Un alt aspect care m-a atras: faptul ca a fost filmat destul de mult pe strazile din Berlin, un oras pe care nu l-am vizitat inca, facandu-ma insa sa-mi doresc sa ajung acolo. Miniseria cuprinde patru episoade.

Biohackers

Un thriller pe care l-am ales deoarece este in limba germana. La inceputul pandemiei m-am apucat sa invat cu Otilia aceasta limba cu ajutorul aplicatiei Duolingo si m-am gandit ca ma ajuta din cand in cand sa mai aud vorbindu-se germana. Povestea mi s-a parut foarte bine creata si pusa in scena, cu piesele de puzzle care se descopera pe rand. Mi-au placut actorii si subiectul mi s-a parut de interes pe timp de pandemie. O studenta la medicina descopera ca materiale genetice sunt exploatate in mod experimental fara a fi respectate standardele etice de catre o profesoara de la facultatea sa. Miniseria cuprinde sase episoade si a fost confirmata aparitia urmatorului sezon.

Normal People

Am vazut acest serial recomandat pe mai multe grupuri si am zis sa-i dau o sansa. Mi s-a parut insa trist, aiurea si pe alocuri stupid. Serialul prezinta relatia complicata dintre Marianne ?i Connell, de perioada liceului intr-un oras din vestul Irlandei si mai tarziu in timpul facultatii la Trinity College in Dublin. Amandoi au probleme emotionale, iar asta ii face sa ia decizii proaste in ceea ce priveste relatia lor. Pe mine nu m-a convins, asa ca nu il recomand. Miniseria cuprinde 12 episoade.

Bridgerton

Un serial care a facut valuri. Cred ca numai despre Queen’s Gambit am mai vazut in ultima vreme atat de multe reactii. Faptul ca a fost produs de Shonda Rhimes reprezenta pentru mine o garantie a calitatii. Am povestit mai demult aici despre alte seriale vizionate produse de ea. In Bridgerton mi-au placut decorurile, rochiile Empire purtate de personajele feminine, insa existenta nobilimii si chiar a unei regine de culoare in Anglia i-a dat o nota de neverosimil. Deocamdata este disponibil primul sezon ce cuprinde opt episoade.

Acestea sunt serialele vizionate de mine recent. Daca aveti recomandari pentru altele, le astept cu drag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.