Balkanik! Festival – impresiile mele

Weendul trecut a fost 100% magic pentru mine datorita festivalului Balkanik! pe care il asteptam cu interes si anul acesta. Daca toamna trecuta am participat doar intr-o singura seara la minunatul eveniment, de data asta am ramas in Bucuresti pentru a ajunge in toate cele trei zile de festival. Asa cum probabil ati observat, in ultima vreme se organizeaza tot felul de festivaluri: de teatru, de film, de muzica…cam orice ti-ar putea dori inima. Un alt festival apreciat de mine in acest sezon a fost festivalul de teatru “Undercloud”, insa despre asta in episodul urmator. Astazi vreau sa va povestesc putin despre Balkanik!, festival ce m-a impresionat asa cum rareori mi se intampla. Am ajuns la Gradina Uranus vineri seara, in jur de ora 8. Destul de obosita dupa o zi de munca, mi-am recapatat energia rapid dupa o raita prin bazarul urban. Am descoperit cu placere muzica celor de la MahalaRaiBanda, o trupa romaneasca de care nu auzisem pana sa vin aici, dar a caror piesa, Mahalageasca, nu o voi uita prea usor. Ca si anul trecut, m-am trezit din nou in hora cu necunosti, s-a lasat iar cu dansuri din buric, iar distractia a fost la cote maxime. Sambata am revenit aici pentru a continua petrecerea, insa de data asta ritmul a fost un pic diferit. Pe scena a urcat o trupa foarta interesanta formata dintr-un DJ macedonian, solisti americani, dar si instrumentisti -trompeta, saxofon si clarinet – ceea ce a dat un aer balcanic muzicii electronice. Am dansat si sambata pana tarziu in noapte, cand am ajuns acasa aveam picioarele rupte, insa eram atat de incantata de experienta din acea seara incat nici nu imi pasa.

Desi am ascultat numai trupe noi la festival, mi-a placut ce am auzit si unele melodii o sa continui sa le ascult. Cel mai mult mi-au placut Shantel & Bucovina Club Orkestar care au cantat duminica seara. Atmosfera a fost de zile mari, iar melodiile lor m-au prins atat de mult, incat si acum, dupa o saptamana ma trezesc fredonand versuri de-ale lor. A fost primul lor concert in Romania, desi ei au piese cu versuri romanesti.  Ador festivalurile in aer liber, iar aceste 3 seri in care am dansat ore indelungate mi-au dat energie pozitiva cat pentru o luna.

Legat de tinute, in toate serile am purtat rochite create binenteles de Nona. Prima ador sa o port cand incepe toamna datorita imprimeului cu frunze aramii. Cea de-a doua o scot la inaintare cand e de dansat, invartit, deoarece croiala clos imi permite sa fac niste piruete foarte spectaculoase.

Elementul surpriza in ambele tinute il reprezinta colierul pe care l-am primit in dar de la Misha. De cand l-am vazut mi-am imaginat nenumarate tinute la care pot sa-l asortez, si a devenit unul dintre accesoriile mele preferate. Vreau sa multumesc pe aceasta cale celor de la Misha pentru frumoasa surpriza. O sa continui sa port cu mandrie produsele lor asa cum am facut-o si pana acum.

In timp ce cititi asta eu sunt pe drum spre Florida unde imi voi petrece urmatoarele 10 zile. Aventura acestei toamne pentru mine e pe cale sa inceapa, urmand sa vizitez Orlando si Miami. Stati pe fir, am de gand sa revin cu impresii de la fata locului curand!

b9 b8 b7 b6 b5 b4 b3 b2 b1

b10b11

b12b13

~Outfit~

Dresses: By Nona

Necklace: Misha

Shoes: CCC Shoes & Bags

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.