Babywearing in Herastrau

Cochetez cu solutiile de portbebe inca de cand eram gravida, insa am amanat alegerea uneia abia dupa ce am nascut. Imi amintesc cu drag un tur pietonal organizat prin cartierul Bucurestii Noi, cand iscodeam discret o mamica cu un nou-nascut purtat intr-un fel de esarfa. Profitand de plimbarea libera, m-am invartit un pic in jurul ei pentru a observa ce marca este esarfa minune, dar nefiind o cunoscatoare pe vremea aceea mi-a fost mai usor sa intru in vorba cu ea si sa aflu toate detaliile. Am aflat atunci ca ea s-a dus cu cea mica in showroomul celor cu sistemele de purtare si si-a ales portbebeul. M-am hotarat atunci ca asa voi proceda si eu. Cum nu am ratat nici un tur pietonal in Bucuresti cat am fost gravida, nu aveam de gand sa ratez asemenea evenimente nici in aceasta toamna, ceea ce s-a si intamplat. Deplasarea cu caruciorul poate fi incomoda uneori, iar eu nu m-am limitat la traseele oficiale, ci am plecat chiar offroad, la plimbare aproape zilnic, cateodata singura, uneori chiar pe poteci neexplorate pana atunci. Si am avut numai de castigat, am profitat din plin de aceasta toamna lunga si frumoasa. Cum stau la ultimul etaj, caruciorul nu a fost o solutie practica atunci cand eram singura, insa m-am inteles binisor cu un wrap elastic. Am reusit sa ajung astfel cu junioara in timp record la doctor, curs, biserica, insa cel mai mult ne-am bucurat de plimbari atemporale peste tot prin Bucuresti.

Locatia saptamanii este parcul Herastrau, unde am cutreierat de curand o dupa-amiaza intreaga, admirand deopotriva copacii batrani si tinerii curajosi din zona de skating, lacul – unul dintre cele mai romantice locuri din Bucuresti, unde apusurile sunt feerie, statuile cu artisti plasate din loc in loc, dar si micuta Gradina Japoneza.

Babywearing tips & tricks:

  • Eu am cumparat wrapul elastic in Saptamana internationala a purtarii bebelusilor, atunci fiind o promotie, insa in showroom-ul Poarta-ma se poate obtine o reducere de 10% oricand, daca sunteti dispuse sa dati un checkin acolo si sa distribuiti o fotografie pe Facebook la ridicarea produsului cumparat.
  • Se pot testa sisteme de purtare pentru cateva zile de la HipHip si Scutecila (contra unei sume modice) si se ofera consultanta pe baza de programare la Poarta-ma si HipHip. Toate detaliile se gasesc pe site-urile lor.
  • Am ales din start wrapul elastic in detrimentul altor sisteme pentru nou-nascuti precum Marsupi Plus sau wrap tesut si in prima saptamana nu a fost tocmai usor pana am invatat cum se foloseste corect. Cu siguranta cu un Marsupi Plus mi-ar fi fost mult mai usor, insa cum se apropie Otilia de 6 luni voi cumpara o Manduca si nu voi mai avea provocarea aceasta.

h6 h7 h3 h5

~Outfit (a.k.a. uniforma de iesit din casa rapid, cat e soarele sus)~

Sport Jacket: Adidas

Denim Pants: Mango

Shoes: New Balance

Baby Wrap: Poarta-ma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.