Vineri seara am avut ocazia sa vad alaturi de fete si de Florin spectacolul Annie JR la Opera Comica pentru Copii. Musicalul este creat pe baza muzicii lui Charles Strouse. Prezentarea facuta de realizatori m-a convins:
„„Annie JR” este o poveste despre cautarea familiei si a locului de care apartii. Annie, o fetita orfana, isi doreste sa-si gaseasca parintii si jumatatea pierduta a medalionului care ii aminteste de ei. Pe parcursul aventurii sale, fetita descopera ca familia nu înseamna doar legaturi de sange, ci si legaturi create prin dragoste si sustinere. De asemenea, spectacolul subliniaza generozitatea si bunatatea oamenilor, precum si faptul ca adevarul si corectitudinea in cele din urma inving in fata inselaciunilor si a rautatii. Ce mesaj poate fi mai frumos? Mai ales când, la Opera Comica pentru Copii, acest musical celebru este prezentat cu o distributie formata exclusiv din artisti copii – absolventii primei serii din programul „School of Musical”!”, a declarat Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.
Ca sa ma pregatesc pentru musical am ascultat inainte cateva melodii.
Le-am regasit in spectacol traduse in limba romana, cu o interpretare deosebita si o miscare scenica pe masura.
Regizoarea Antoaneta Cojocaru a marturisit la conferinta de presa de dupa spectacol ca in urma cu cativa ani a fost reticenta in a lucra cu copii. Determinarea si energia lor mi s-a parut insa impresionanta, o adevarata desfasurare de forte. Cu atat mai mult cu cat interpreta lui Annie, Iarina Popescu are 9 ani, iar Radu Tristiu, cel care il interpreteaza pe domnul Warbucks are 16 ani.
Tot la conferinta de presa pentru Micii Jurnalisti am aflat ca s-a lucrat la acest spectacol doua luni, pentru partea administrativa, iar repetitiile au inceput doar cu o luna in urma. Mi se pare admirabil si efortul facut de parintii acestor copii, care au stat in Bucuresti toata luna august.
Acesti copii sunt absolventii primei serii “School of Musical”, un program intensiv oferit de Opera Comica pentru Copii. Conceptul acestui program este de a pregati viitoarea generatie de artisti de musical din Romania, prin instruirea in mod intensiv a copiilor si tinerilor cu varste cuprinse între 6 ?i 18 ani. Unicitatea programului consta in faptul c? elementele teoretice asimilate sunt puse în practica la cel mai inalt nivel in productiile de musical ale Operei Comice pentru Copii.
Costumele au fost realizate de Iolanda Mutu si redau foarte bine atmosfera din New York in anii ’30.
Spectacolul poate fi vazut pe 22, 23 si 24 septembrie, iar biletele sunt disponibile aici. Mie si fetelor ne-a dat o stare de bine. Pe Melania inca o mai aud fredonand “Este greu aici la noi”, varianta in limba romana pentru “It’s the hard-knock life”, chiar daca au trecut trei zile dupa spectacol. Am avut de atunci discutii interesante despre orfelinat si copiii fara parinti. Pentru noi a fost o experienta memorabila.