Activitati la ceas de seara pentru copii

Cum saptamana aceasta este inca una de vacanta pentru copiii de gradinita (chiar si la cele private care si-au reluat activitatea nu exista o programa educationala pentru aceasta prima saptamana a anului) m-am gandit ce activitati as putea face cu Otilia pe care sa le gaseasca atractive, dar sa fie si educative. Cartile imprumutate de la biblioteca in decembrie necesitau restituirea, asa ca am cercetat zilele trecute catalogul online pentru a vedea ce carti as putea sa imprumut luna aceasta. Otilia mi-a transmis ca ar fi interesata de carti cu printese, asa ca am luat pentru ea o carte de povesti si un caiet cu activitati legate de accesoriile printeselor. S-a aratat tare interesata de acest caiet, iar aseara a ales prima activitate pe care sa o facem impreuna: a vrut sa-si creeze niste pantofi de printesa. Asta presupunea sa-si accesorizeze o pereche de pantofi pe care ii avea deja. Indicatiile din caiet implicau sa pictam pantofii, sa lipim strasuri si paiete.

Am zis sa incepem cu pictatul, asa ca a apelat la matusa Evelina pentru a furniza materialele necesare. Ea picteaza pe textile de cativa ani deja, cu totii din familie avem tricouri realizate de ea cu multa maiestrie. Cand ne-a vazut ca ne pregatim materialele Melania si-a scos si ea pantofii hotarandu-se ca ar vrea sa fie si ai ei accesorizati.

Si uite asa am avut o seara creativa cu fetele. Am pictat impreuna flori, cerculete, liniute drepte sau in zigzag. Urmeaza sa mai facem un colier curculebeu din plastelina, un altul de paste pictate si date cu sclipici, un castel de printese impodobit cu sclipici (din suluri de prosoape de bucatarie si hartie igienica), un fluturas de atasat la o clama si o coroana pentru printese. Fetele au cerut atat lui Mos Nicolae cat si lui Mos Caciun sa le aduca lipici adeziv, se pare ca vom avea la ce sa-l folosim zilele viitoare.

Ma simt norocoasa ca am doua fetite cu care am ocazia sa fac astfel de activitati creative.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.