Turul ghidat Noaptea Carnavalului la Opera Comica pentru Copii

Inceputul de an a fost presarat cu multe activitati recreative pentru copii in familia mea: de la circ, la vizitarea unor case memoriale, de la muzee la patinoar. Dar iata ca a venit momentul sa revenim si la Opera Comica pentru Copii. Aceasta institutie pe care o am in vizor de mai bine de cinci ani nu inceteaza sa ma surprinda prin spectacole si evenimente inedite.

De data aceasta am mers sa vedem cel mai mare puzzle din cate exista in lume, care se afla pana la sfarsitul lunii in foaierul OCC. Puzzle-ul are tema „Calatorie în jurul artei” si contine 54 de tablouri (completate de un design contemporan cu o biblioteca), acoperind peste patru secole de pictura, cel mai vechi tablou inclus fiind „Gioconda”, pictat de Leonardo da Vinci în anul 1503, iar cel mai nou, pictat în 1938 de catre Paul Klee în maniera expresionista, se intituleaza „Park Near Lu”. Mi s-a parut interesanta tema.

Dimensiunea puzzle-ului dupa asamblare este de 864 x 204 cm. In cladirea OCC nu exista un perete adecvat pentru a fi expus puzzle-ul, asa ca a fost expus temporar in foaier. A fost montat de o singura persoana, care a lucrat vreo trei luni pentru asta. Fabricarea si livrarea puzzle-ului au durat alte trei luni. Ce am apreciat cel mai mult a fost faptul ca persoana care a avut aceasta idee si-a urmat o pasiune veche de 25 de ani, timp in care a facut foarte multe puzzle-uri cu mii de piese. De data aceasta a fost vorba de 54000 de piese, iar recordul a fost inregistrat la Guinness World Records.

Dupa ce am studiat puzzle-ul am plecat parinti si copii intr-un tur ghidat denumit “Noaptea Carnavalului”. In cadrul turului personajele din spectacolele OCC, cu costume impresionante, ii întampina pe micii spectatori cu momente artistice si povesti interesante într-o atmosfera de carnaval. Ghidul a povestit despre Venetia si despre masti, iar primul moment artistic mi-a amintit ce frumos sunt transpuse emotiile in muzica simfonica.

Am intrat apoi intr-o mica incapere amenajata ca o sala de clasa pentru o plimbare virtuala cu vaporetto si pentru un alt moment oferit de un artist tanar si talentat din spectacolul “O noapte la Venetia” (daca nu am retinut gresit).

Ce s-a intamplat apoi mi-a amintit de parcul de distractii Universal. Podeaua era mobila si am fost transpusi pe scena. Iar daca asta nu era suficient, de la nivelul inferior au fost ridicati prin intermediul unei alte zone mobile instrumentistii pentru urmatorul moment muzical.

Pe o pasarela apoi , din sala au venit trei perechi de artisti care au luat copiii la dans.

Am vazut apoi sala de antrenament pentru balerini, amenajata in restaurant italian pentru un alt moment artistic.

Am intrat si mai mult in culisele OCC, vizitand o zona cu masti, in special de animale, dar si tragand cu ochiul in cabinele artistilor.

Mie mi-a placut atat puzzle-ul cat si turul ghidat de astazi, a fost o experienta memorabila pentru toti patru. Turul este organizat pana la sfarsitul lunii februarie in fiecare zi de weekend. Biletele sunt disponibile pe platforma bilete.ro.

sursa foto: OCC (pentru poster) si arhiva personala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.